Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Under decennier har man felaktigt trott att Isbjörnen var en egen art.
Under decennier har man felaktigt trott att Isbjörnen var en egen art.

Isbjörnar är Pingviner

Publicerad: 2009-01-04

Ett amerikanskt forskningsteam har upptäckt att Isbjörnar i åratal av misstag räknats som en egen art. Det var efter ett kort besök på Grönland av ett 600 man starkt "forskningsteam" som upptäckten gjordes, som stöd har man diverse foton från expeditionen som klart visar att Isbjörnar egentligen är pingviner.

Forskningsteamet, sponsrat av den amerikanska oljebranschen, spenderade sammanlagt 37 dagar på Grönland och sökte upp varenda levande Isbjörn för att bekräfta upptäckten.

Upptäckten innebär att Isbjörnsstammen ej längre är utrotningshotad och kommer tas bort från Internationella Naturvårdsunionens Röda lista över utrotningshotade arter, samt att ordet Isbjörn på Wikipedia kommer att omdirigeras till ordet Pingvin.

Den amerikanske preseidenten George Bush har som följd av upptäckten gett klartecken till ytterligare provborrning i Alaska, i ett uttalande efter beslutet berättade presidenten;

- Som forskning har visat är pingvinstammen i världen stark, utökad provborrning och utvinning av olja utgör alltså inget hot mot dem. Låt oljan flöda!

I Sverige har den nuvarande miljöministern Andreas Carlgren kommenterat upptäckten
- Detta är en fantastisk nyhet som gör att vi inte behöver förbättra vår sophantering eller källsortering i ytterligare fyra år.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons