Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Hosni Mubaraks ansikte och namn framträder tydligt i egyptiska tempel
Hosni Mubaraks ansikte och namn framträder tydligt i egyptiska tempel

Hosni Mubarak drabbad av Faraos förbannelse

Publicerad: 2011-02-02

Händelserna i Egypten har kopplats samman med texter som skrivits för flera tusen år sedan, Tutankhamuns profeter kunde redan år 1340 f Kr förutsäga att en löjlig liten general med hybris vid namn Hosni skulle ta makten och utropa sig till president och sedan vägra lämna makten.

På flera platser i Tutankhamuns grav har man hittat krukskärvor med texten: "Hosni får hybris, Hosni tror han är Farao, Hosni flyger med stor järnfågel till fjärran land, Hosni klagar på den inplastade smörgåsen".

Tom Baxter känd egyptolog och upptäcktsresande samt professor på British museum i London är den som gjort fynden.

Han satt som vanligt försjunken i sina studier kring Rosettstenen, kilskriften och hieroglyferna, när han av en händelse fick ögonen på en rad med hieroglyfer som tydligt bokstaverade den egyptiske presidentens förnamn: H O S N I. Tom Baxter lyckades sedan tyda resten av texten som delvis var skriven med chiffer.

Detta kunde ha varit en slump, ett lustigt sammanträffande, om det inte vore för ett tyskt forskarlags nyligen framtagna 3D-rekonstruktioner på förstörda skulpturer i bland annat Konungarnas dal.  

- De föreställer Hosni Mubarak, det är ingen tvivel om saken, förklarar en upphetsad Tom Baxter per telefon till Svenskbladets reporter.

- Mubaraks porträtt återfinns dessutom på pelare i gudinnan Hathors tempel i Dendera. Ansiktena på kolonnerna trodde vi först föreställde gudinnan själv, men efter noggranna undersökningar kan man se starka drag av den egyptiske presidenten.

- Vad betyder allt detta började vi fråga oss, strax innan oroligheterna bröt ut. Vi borde ha varit snabbare i våra efterforskningar, det förstår vi nu. Hosni Mubarak har drabbats av Faraos förbannelse.

Professor Filemon Syklon, expert på förbannelser förklarar:

- Om inte Mubarak lämnar landet innan fredag klockan 13:37 kommer Egypten att drabbas av horder av gräshoppor, Nilen kommer att dela sig och Sfinxen vaknar och kräver en prinsessa i offer och hon måste vara oskuld, annars blir sfinxen jättearg.

Mubarak har tagit hotet på allvar och bokar i skrivande stund ett plan till Saudiarabien.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: DN Exp DN2 DN Bildspel SDS AB AB2 SR SVT SVT2 SvD SvD2 SvD3 SVT Debatt
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev