Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Mubarak gömmer sig i Tutankhamuns sarkofag
Mubarak gömmer sig i Tutankhamuns sarkofag

Här gömmer sig Mubarak

Publicerad: 2011-02-14

Svenskbladet kan som enda tidning i världen avslöja Hosni Mubaraks hemliga gömställe: Konungarnas dal nära Luxor. Inuti Tutankhamuns sarkofag.

Mubarak tar emot vid museientrén en timme efter stängningsdags. Sen gör han några egyptiska moves, lite dans i profil med ryckiga rörelser och stela armar innan han lägger sig ner i sin sarkofag igen.

- Mumien slängde jag ut, honom går det ingen nöd på, han är ju redan död.

-En liten jävla puckelryggig krympling den där Tutankhamun. Hur i helvete kan ni resa ända från Schweiz för att titta på den döingen? Har ni inga egna däruppe vid nordpolen? Torkat sälkött är väl ungefär lika spännande som egyptiska mumier skulle jag tro.

Mubarak vrider sig i sarkofagen, han ser inte ut att ha det särskilt bekvämt. En stank av svett sprider sig i rummet.

- Alla letar i Sharm el-Sheikh, men tror de jag är dum, eller? Vakterna här på museet säger inget. De har betalt för att hålla käften. Turisterna är för trötta för att reagera på att jag ligger här. De tror väl att jag är nån slags politisk installation. Gömma mig mitt bland folket, det är vattentätt.

Mubarak byter ställning igen.

- Jag har sagt att jag aldrig kommer att lämna Egypten, men jag väntar på att Italien ska öppna sin utställning om Egyptens skatter. De har blivit lovade att få låna lite grejer härifrån. Bland annat denna sarkofag. Know what I mean, nudge, nudge?

Svenskbladets reporter ska precis ställa en fråga men avbryts, Mubarak är uppenbarligen van att regissera sina egna presskonferenser.

- Skittrevlig snubbe som sitter vid spakarna i gamla romarriket. Berlusconi, känner du honom? Och unga snygga brudar kan han skaffa också. Han har smak för tjejer från Nordafrika, visste du det? Hade nån liten kaxig flamma som kallade sig Ruby. Hon är från Marocko, en liten tjuvkona som åkte fast när hon tjuvade smycken, men Berlusconi den spjuvern påstod att hon var mitt barnbarn så polisen släppte henne, rakt i famnen på gubbtjyven. Haha, jag tror jag skrattar ihjäl mig. Mannen är inte bara smart, han har humor också. Mitt barnbarn. Hahaha!

Mubarak skrattar så att han tappar andan. Svenskbladets reporter får dunka honom ett par gånger i ryggen. Han är röd i ansiktet och en rännil av svett rinner ner längs tinningen och in, innanför skjortans solkiga krage. Mubarak lägger sig tillrätta i sarkofagen, som nu har hamnat lite på sned.

- Saudiarabien har välkomnat mig, eller egentligen är det väl mina pengar de vill åt. Men det är skittråkigt där. Tunisiens Ben Ali stack ju dit, och jag får en massa sms från honom och han whinar om allt. Ingen sprit. Och tanten hans får springa med heltäckande slöja i värmen och är skitsur. Dit tänker jag inte åka. Nej hellre Italien. Och brudarna. Min fru Suzanne är i våningen i London, och där kan hon stanna. Jävla trist subba om du frågar mig.

- Pengarna? Jag har fyrtiotusen miljarder egyptiska pund instoppade i strumporna. Jävligt obekvämt ska du veta. Så just nu är det nog mig det är mest synd om här i Egypten.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: SvD SvD2 DN DN2 Exp Exp2 AB AB2 AB3 HD SDS Exp
Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!