Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Gud är återfunnen efter 14 miljoner år.
Gud är återfunnen efter 14 miljoner år.

Gud återfunnen efter 14 miljoner år fastfrusen i sjö

Publicerad: 2011-01-11

I 14 miljoner år var sjön Vostok i Antarktis dold från resten av världen under 4 kilometer av is. Nu har dock en rysk borr borrat sig genom dessa kilometrar och avslöjat vad som döljer sig där under.

Det man fann på botten av sjön tycks otroligt, men är sant. På botten hittades ingen mindre än Gud. Han var fastfrusen, men vid gott mod. 

Efter att Gud tinats upp med hjälp av en hårtork och en varm brasa, höll Gud en presskonferens där han berättade att det varit "omänskligt kallt" på botten av sjön, att han är "glad att vara uppe på ytan igen" och att han haft "mycket tid att tänka". 

Han säger även att han har mycket att ta igen, inte minst säsong 4 av "Greys Anatomy" och Blondinbellas bok "Egoboost".

14 miljoner år är en lång tid, men Gud säger sig inte vara bitter:
- Nej, nej. Jag är inte bitter. Jag tycker bara att det är liiite konstigt att ingen hittat mig förrän nu.

- Nej, men man börjar ju undra, om det är så att någon ville ha mig borta och struntade i att jag satt fastfrusen i en jävla sjö och bokstavligen frös häcken av mig. Men jag är inte bitter. Sur och misstänksam, kanske, men inte bitter, säger Gud.

Gud säger att han inte orkar lyssna på alla kritiska röster som säger att han missskött sin uppgift och försvarar sig:

- Men vad fan. Jag satt ju för fan nedfryst under 4 kilometer is. Försök själva att bota bögar eller lobba mot kvinnliga präster under 4 kilometer av is och se hur lätt det är. Det är inte så jävla lätt. 

Frågan är nu hur vetenskapen ska ställa sig till att Gud är återfunnen. Det så kallade Teodicéproblemet är ju till viss del löst, men samtidigt höjs röster som säger att Gud verkar vara en ganska hatisk, egoistisk och ytlig person och i och med att Gud skapade människan till sin avbild, ser världen ut som den gör. Gud själv viftar bort problemet:

- Hatisk, egoistisk och ytlig säger de? Vilka då? Vilka jävla idioter är det som säger så? När jag får tag i dem ska jag göra kaos med dem! 

På frågan vad Gud ska göra nu ler han ett spjuveraktigt leende:
- Nu ska jag runka och käka glass.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: Dn
Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam