Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
29 September 2022
 
De giriga fabriksarbetarna tjafsar om löner och fler fikaraster.
De giriga fabriksarbetarna tjafsar om löner och fler fikaraster.

Otacksamma fabriksarbetare stör modebloggandet

Publicerad: 2010-12-15

Landets modebloggare kan komma att befinna sig i kris över reaperioden efter jul om inte någonting görs.

Fem fabriker i Bangladesh som levererar kläder till svenska företaget H&M har nämligen tvingats stänga igen på söndagen efter att deras fabriker stormats av giriga fabriksarbetare i protest mot löner och arbetsvillkor.

De otacksamma arbetarnas handlingar motiveras med att den generösa lönen på 160 kronor skulle höjts till svindlande 290 kronor i början av året, men av förståeliga skäl har arbetsgivarna skjutit upp denna hejdlösa höjning av lönen.

En representant för H&M:s inköpsavdelning berättar:
- Vi hörde dessutom att de håller på att lösa situationen där borta nu, de har sparkat alla arbetare och anställt yngre barn som ska göra jobbet istället, de är rätt flexibla på så vis där nere i Bangladesh.

- Än så länge har vi inte märkt av någon panik hos våra kunder, våra butiker är fulla såhär i julruschen, och vad jag vet har ingen av våra kunder som klagat över situationen i Bangladesh, förklarar representanten.

- Vår julrea som börjar på annandagen, då kommer vi sätta alla priser med upp till 50%, ni är välkomna tillbaka då!, avslutar representanten.

Göran Stollerud, professor i statsvetenskap samt grotesk konsumtion, har kommenterat situationen:
- Så länge kunderna strömmar in som en skock hjärnslöa dumma får i H&M:s butiker för att köpa på sig ett nytt lass av kläder till vrakpriser utan att ifrågasätta någonting så kommer de här fabriksarbetarnas livssituation att förbli helt oförändrad.

- Att sen oförstående unga kvinnor här i Sverige tar hem kläderna, fotograferar dem och bloggar om dem visar vart vårt värld befinner sig rent civilisationsmässigt,
 förklarar Stollerud och skakar på huvudet.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: n24
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Tummen upp!
Tack för denna Ollonberg!

Hedegard, (för 45 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Asså...
Assåh, man få ju föfan liksom arbeta, när jag jobba på donken så liksom måste jag oxå göra mitt jobb det e ju deras jobb att göra finfina kläder liksom, jag vill liksom oxå ta pics på dom va ._. ;o

Zuzzne-BlondiexXx, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

PK
Varför vågar ni inte skriva ut vilket land de där otacksamma giriga arbetarna kommer från? Så förbannat PK! Allt är fackets fel!

Kalle Karlsson, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vi måste göra något
Vi tänker starta en ny blogg, "Sandras Blästrade Jeansblogg" för att stöda barnarbetarna i Bangladesh. Av intäkterna från bloggen går 0,5%, dvs det som lämnar över efter administrativa utgifter till barnarbetarna. Vi kommer att skicka karriärcoacher till jeansfabrikerna för att dra kurser i personlig utveckling och karriärplanering ett par timmar varje dag efter deras 18 timmars arbetspass.

Bloggmasters, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Svenskbladet r lugnt ... sger Liam
Twingly BlogRank