Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 
Ett stort parti av Thomas Di Levas album "Själens Krigare" har på något vis hamnat hos den Colombianska Farc-guerillan.
Ett stort parti av Thomas Di Levas album "Själens Krigare" har på något vis hamnat hos den Colombianska Farc-guerillan.

Farcgerillan uppges ha svenska CD-skivor

Publicerad: 2009-07-28

Colombias Farcgerilla förfogar över svensktillverkade CD-skivor av artisten Thomas Di Leva. Ursprungligen tillverkade av Bonnier Amigo och sålda till Venezuela, enligt den colombianska veckotidningen Semana.

Svensk dagspress rapporterar att det hela upptäcktes för ett år sedan när den colombianska armén intog ett gerillafäste. Landets regering tog kontakt med Bonnier Amigo som kunde identifiera CD-skivorna som Thomas Di Levas album från 2005 "Själens krigare". Dessa ingick ursprungligen i en leverans till Venezuelas armé och det är oklart hur de hamnat hos vänstergerillan Farc. Venezuela har lovat att undersöka saken, men ännu har inget besked kommit därifrån.

Ann-Charlotte Fridénsson vid Svenska Amnesty International är upprörd;
- Här har vi ett svenskt företag som oansvarigt spritt Thomas Di Levas skivor så att de hamnat i fel händer, detta kan leda till en katastrof. Tänk om någon intet ont anande Colombian skulle spela upp "Vem ska jag tro på?" i Colombiansk radio?

Anna-Carin Samuelsson presstaleskvinna vid Bonnier Amigo berättar att all export av Thomas Di Levas album föregås av ett strikt system;
- Varje enskild svensk export av Thomas Di Leva CD-skivor måste godkännas av TIDM, Inspektionen för Thomas Di Leva Musik. Dessutom måste varje mottagarland fylla i ett intyg om slutanvändning där man förbinder sig att inte spela upp Thomas Di Levas musik för försvarslösa civila eller krigsfångar.

- Att album av Thomas Di Leva nu på något vis hamnat i fel händer är olyckligt men tyvärr en intern angelägenhet för Venezuela och Colombia, vi har tagit vårt ansvar och hanterat Thomas Di Levas musik så varsamt som det går, kommenterar Anna-Carin Samuelsson.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD DN DN2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 8 kommentarer

Flashhack
Det som inet har framkommit är att FARC även har tillgång till CD-skivor med Herreys, NKOTB och Hanson.

Mer ljudfrstrande, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Di Leva från rymden !
Är han från rymden eller från Gävle. Finns det fiskar i vattnet i rymden. Är han svensk på riktigt eller är det en bluff. Fan vet om han inte är från Rinkeby egentligen.

Stengermann, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Plantade av CIA
Jag tror CIA har sett till att FARC fått akivorna. Att spela Di Leva dödar all växtlighet inom 1km radie. Bättre avlövning än Agent Orange, och kokaplantorna stryker givetvis åxå med.

Micke, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Fruktansvärda skadeverkningar
Vi har ett vittensmål från, Jos, 16. Jos utsattes för en direktträff av "Everyone is Jesus" för tio dagar sedan, och vårdas nu på en akustisk klinik. "Jag var på väg hem till en kompis med en skiva Mago de Oz när det bara small till! Sedan var det som ett gigantiskt synthackord. När jag vaknade kunde jag inte se mina ben: de var täckta av en rosa klänning!"

Rda Krysset, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

En fråga
Är detta sant? Och i så fall, vet Thomas Di leva om detta?

Barack Obama, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Slipp hngpattarna - kp en korsett frn Bella-Jane!
Twingly BlogRank