Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 
Bono älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar Kina.
Bono älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar Kina.

Bono; "Kina är ett föregångsland"

Publicerad: 2010-01-08

Bono har i en söndagskolumn i New York Times uttryckt en önskan om att västvärlden ska efterlikna Kina mer. Den irländske rockstjärnan, skriver regelbundet kolumner i New York Times, hans kolumn förra söndagen handlade om viktiga saker som kommer bli aktuella de närmaste tio åren.

Ett av de ämnen som Bono skrev om är fildelning, han anser att bredbandsoperatörerna inte gör tillräckligt för att förhindra att folk laddar ned musik utan att betala för den. Bono menar att lösningen inte ligger i en hållbar lösning för musikdistribuering utan istället att man bör övervaka all internettrafik in i minsta detalj;
- I Kina fungerar det ju så bra, de kan se vad som helst som vem som helst gör på Internet, så varför inte i våran del av världen?

Bono tycker även att jakten på den illegala fildelningen motiverar att man tar bort det grundläggande skydd mot avlyssning som är en förutsättning för yttrandefriheten;
- Bredbandsoperatörerna borde avlyssna all internettrafik, vi behöver en företagsledd internetspaning där diverse anställda kan se precis vad folk gör på internet för att komma tillrätta med fildelningen.

Fildelningsexperten Göran Stollerud vid Lunds universitet kommenterar;
- Musikspridning på Internet kan vara tveeggat, personer som Jonas Altberg, även känd som Basshunter, gick från dataspelande nörd till kändis över en natt.

- Själva idén att låta en rockstjärna skriva en nyhetskolumn är rätt bisarr egentligen, men förklaringen ligger i att i USA finns det bara två europeér som de känner till, Bono och Arnold Schwarzenegger. I USA lägger de väldigt stor tilltro till kändisar och deras åsikter, vad de egentligen åstadkommit är inte så viktigt, till exempel blev Schwarzenegger guvernör i Kalifornien eftersom folk tyckte om hans actionfilmer.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD SvD2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 3 kommentarer

Hade ingen aaaaaning om...
...att Bomb-Bono var synskadad. Trodde att han hade brillerna mest för att (med tveksam framgång) dölja en allmänt korkad uppsyn o istället se lite coooool ut. Att Mao-Mao-rörelsen numera utövar "det lilla kriget" i yakuttzin var även det en nyhet för min jättegärna.

Ingemar Lext, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Avlyssning
Tyckte inte Göran person nåt sånt om Kina för länge sedan

Minnes svag, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Avlyssning
"Bredbandsoperatörerna borde avlyssna all internettrafik" Bono skulle veta att Sverige allaredan går i bräschen för sådan modern teknik! :D

FRA, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Slipp hngpattarna - kp en korsett frn Bella-Jane!
Twingly BlogRank