Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
5 Oktober 2022
 
I fel händer kan "Barbappas nya hem" få förödande konsekvenser för de israeliska nybyggarna.
I fel händer kan "Barbappas nya hem" få förödande konsekvenser för de israeliska nybyggarna.

Barbapappa terrorstämplas i Israel

Publicerad: 2011-07-19

Inte bara visar Barbapappa-böckerna hur man gör motstånd mot överheten, den innehåller även klart anti-israeliska budskap.


Barnboken ”Barbapappas nya hus” anklagas i Israel för att innehålla nationsförstörande budskap och vara Israelfientlig. Boken kretsar kring hur främmande bulldozers och grävskopor kommer för att riva Barbapappornas hus, som råkar finnas på en kulle som andra vill åt.
- Till exempel på sidan 10 visas hur bedrövade och ledsna Barbapappa-barnen blir när deras hus demoleras. Varför inte istället visa glada och lyckliga barn som nu äntligen ska få flytta hem till sina favoritkusiner?, säger Ze'ev Elkin, israelisk parlamentsledamot i Knesset och initiativtagaren till det nya förbudet.

"En terrormanual"
”Barbapappas nya hus” har nyligen diskuterats i Knessets litteraturkommission, som granskar värdig och övärdig litteratur. En känslig fråga har varit innehållet på sidan 27-28. Där visas en bild på hur man med hjälp av kletig barba-lera stoppar framfarten av de rivningsmaskiner som hotar familjen.
- Det är förskräckligt. Det kan inte tolkas på annat sätt än anti-israeliskt och ett direkt stöd till Hamas. Barbapappa är inte mer än en förklädd terrormanual, säger Ze'ev Elkin.

Ship to Gaza innehåller författare
Sett i skenet av dagens händelser i Medelhavet ser Ze'ev Elkin en klar koppling mellan ”Barbapappas nya hus” och vikten av att stoppa Ship to Gaza.
- Boken är en produkt av sådana som Henning Mankell och Johannes Anyuru. Författare är skapare av böcker därför är författare livsfarliga. Det är inte utan anledning som vi har sagt att det är vapen i lasten. Det finns säker även ett och annat ex ”Barbapappas nya hus” med på smugglarflottans båtar.


Annons

Sune Holm

Fler artiklar av Sune Holm


Relaterade länkar: ab svd svd svd svd dn dn dn gp dn sydsvenskan hd sydsvenskan ab ab ab ab
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 15 kommentarer

Vaddå arabfritt?
Israel är väl knappast arabfritt. Det bor massa araber i Israel. Och de lever bra liv! Bättre än någon annanstans i mellanöstern. De slipper till och med göra militärtjänst. Hade jag varit Arab så hade jag hellre bott i Israel än i exempelvis Syrien.

Jonas, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Re: Allihopa
Kan vi inte istället inrätta en ny etnisk grupp av gamla israeler och palestinier och döpa den till Apelsinier? Då blir det ju nyttigare också.

Frukt r nyttigt, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Allihopa
Tragiskt att se att en person som kallar sig liberal propagerar för etnisk rensning. Det bor visserligen över en miljon palestinier i Israel men det är tydligen för många för personen som tycker apelsiner odlade på jord stulen från de etniskt rensade är goda. Äkta liberal.

Oskar, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Br?nn b?ckerna
Bättre att stänga ner internet. Det är så få som ändå kan läsa numera. Nätet gör dock att människor får tillgång till humor och porr. Inte bra för mänskligheten eller samhället

Allah, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re. Allihopa
Det är bara att instämma med tidigare kommentarer. Det blir tröttsamt att ständigt höra ensidigt gnäll och negativa tankar. Varför inte ta upp det positiva med Israel istället? Jaffa-apelsiner, marknadsekonomi och nästan arab-fritt! Vi har mycket att låta oss inspireras av här. Och det är trots allt roligare att hålla på under-doggen Israel, som dessutom nästan är som oss. Jag säger; Vorwärts Israel!Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank