Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
1 Oktober 2022
 
Annika Sörenstam anlände igår till kvinnofängelset Hinseberg.
Annika Sörenstam anlände igår till kvinnofängelset Hinseberg.

Annika Östberg förväxlad med Annika Sörenstam

Publicerad: 2009-04-09

Kalablik uppstod igår vid Hinsebergs kriminalvårdsanstalt när det visade sig att Amerikanska myndigheter felaktigt tvångsöverfört Annika Sörenstam till Sverige istället för Annika Östberg. Golfstjärnan krävde genast att bli frisläppt och hotade slå sönder sin cell om så inte skedde, kriminalvårdspersonalen var tvungen att sätta henne i isolering.

Britt-Marie Johansson som är verksamhetschef och ytterst ansvarig för Hinseberg kommenterar;
- Vi var förvånade, Annika Östberg har alltid sett för jävlig ut i håret på alla bilder vi sett, men denna tjej såg relativt välvårdad ut, dessutom kunde hon förvånande många svärord för en kvinna som varit borta från Sverige i 45 år.

Den kaliforniska fängelsemyndigheten har inte kunnat svara på hur förväxlingen skett, antagligen rör det sig om en tankspridd golfintresserad administratör vid fängelset som förväxlat namnen och skrivit fel på någon dator någonstans. När sedan ingen fånge med namnet "Annika Sörenstam" hittades i fängelsets databas skickades genast en efterlysning ut till polis och andra myndigheter. Kalifornisk polis bekräftar att en tredje part fört Annika Sörenstam till ett häkte i staden San Bruno utanför San Jose.

Annika Sörenstam befann sig i Kalifornien för att delta i  U.S. Women''s Open när hon plötsligt greps på sitt hotell av bounty hunters inhyrda av staten Kalifornien. Hon fördes sedan till ett häkte på nedre Manhattan i New York och dagen därpå till den lilla flygplatsen Teterboro i New Jersey. Där lyfte ett plan strax efter klockan 21 svensk tid på tisdagen för den första delen av resan till Keflavik på Island. Efter en kort mellanlandning för tankning fortsatte det lilla tvåmotoriga jetplanet vidare mot Sverige och Örebro flygplats där det landade strax före klockan 06 på onsdagsmorgonen. Annika Sörenstam fördes sedan omedelbart i kriminalvårdens bilar till kvinnofängelset Hinseberg utanför Frövi norr om Örebro.

En massör ur Annikas sällskap som blev vittne till gripandet berättar;

- Ett antal så kallade bounty hunters stormade in på Annikas hotellrum under förevändningen att de var ''room service'' och sköt henne sedan med en elektrisk chockpistol som tillfälligt förlamade henne. De bar sedan in henne i en van och körde iväg med henne. De var väldigt professionella och det hela var över på bara några minuter.

Sörenstam kommer nu att missa tävlingen men kriminalvården anser att hon med gott uppförande har goda chanser att få sitt straff tidsbestämt och bli frisläppt inom fem år.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 8 kommentarer

Där hade hon tur
Hade hon varit i t ex Pakistan och spelat hade hon hamnat i Gunatanamo.

Mullah Abdullah, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Elpistolen
Jag har hört att det är sant. Jag tror att det är du som ljuger.

Bajsmannen, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Elpistolen
Detta är inte sant då jag själv har blivit skjuten av elpistol och även handhållen tazer.

Anon, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Elpistolen
Fortfarande har jag inte fattat om det är ett skämt eller kan detta vara sant. Vill någon bättre vetande förklar för mig. mvh

gbg, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Så jävla fucking bra
Golf är en så jäkla tråkig sport att det borde vara kriminellt att utföra den, liksom terrorattacker är.

Lejon Skogs, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank