Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
4 Oktober 2022
 
Polis griper ynglingen i Växjö centrum.
Polis griper ynglingen i Växjö centrum.

Yngling löpte amok i Växjö

Publicerad: 2009-05-06

Polis tillkallades under onsdagsmorgonen efter att en ungdom löpt amok i stadens centrum, bland annat ska han ha trakasserat äldre människor samt ha stulit mat ur en matvarubutik som han sedan gett till hemlösa medbrottslingar i stadens centrum.

Pojken är sedan tidigare känd av polisen och anses vara allmänt bråkig, förutom vissa mindre brott såsom stölder, tillgrepp av häst och vagn och andra transportmedel har pojken även vid upprepade tillfällen gjort sig skyldig till brott mot knivlagen. Han uppges komma från en mindre ort i det småländska inlandet

- Föräldrarna är naturligtvis arga och samtidigt oroliga, de har gjort sitt bästa för att uppfostra den här pojken ordentligt, men ibland räcker det helt enkelt inte till, berättar tjänstgörande polisbefäl vid Växjöpolisen Annika Pehrson.

- Han kommer antagligen att dömas till sluten ungdomsvård i minst 18 månader, tyvärr vet vi inte om det kommer göra någon skillnad han är nog rätt van att vara inlåst vid det här laget. Det verkar nämligen så urbota dumt som att hans föräldrar trott att spärra in honom skulle fostra honom till en bättre människa.

- Föräldrarna har helt enkelt låst in honom i ett litet skjul vid upprepade tillfällen stället för att prata med honom och komma tillrätta med problemen. En del personer borde helt enkelt inte få bli föräldrar, kommenterar Annika Peherson.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Dagens bus en logisk följd
Det var inte bättre för! Inte undra på att dagens ungdom är busig!? Med en sådan förebild. Undrar om det var så Astrid ville att det skulle bli? Pedagogerna bävar.

Borde tas om hand av sociala
JAg känner grabben rätt så bra och han har sånna problem så att sociala borde gå in och LVU:a honom. För en månad sedan söp han sig dyngrak ute på laggårdsbacken. Jag fick ta hand om pojkstackaren medans föräldrarna mest var oroliga för vad folk skulle säja nu då.

Alfred, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Otäcka unge
Från säkra källor har jag hört att han även har blottat sig för grisar vid upprepade tillfällen.

Henke, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Grym pojkvasker
Jag bodde granne med den här pojken och han var mycket grym även mot sin yngre syster och utsatte för livsfara en gång hissade han upp henne i flaggstången.

Fru Agda Asterberg, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank