Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Efter att hans guild splittrades blev Tomas arbetslös.
Efter att hans guild splittrades blev Tomas arbetslös.

WoW-spelare i tvist med Arbetsförmedlingen

Publicerad: 2009-02-26

WoW-spelaren Tomas Eriksson har skapat rubriker i veckan på grund av den tvist han befinner sig i med Arbetsförmedlingen. Historien fick sin början när Tomas guild, Nitor, upplöstes på grund av ett utdraget bråk om vem som borde fått ett par Concealment Shoulderpads, en Hunter köpte dem trots att guildens alla rogues insisterade på att det är ett rogue-föremål. Det blev sedan omöjligt att hålla ihop guilden då det formligen kokade av ilska mellan rogues och hunters.

Tomas fann han att hans nightelf rogue Tarwon nu var sysslolös, ingen av de andra stora guilderna på servern ville ta in honom, och de små guilderna var på tok för låga för att han ens skulle vara intresserad av att gå med i dem. Han hade inte mycket val annat än att anse sig arbetslös, möjligtvis ägnas sig deltid åt att samla mineraler och jakt i syfte att samla pälsar.

På arbetsförmedlingen vägrade de ta emot hans ansökan till Alfa-kassan med motiveringen att hans ansökningsformulär var felaktigt ifyllt. På ansökningsformuläret angav han tidigare arbetstitel som garvare(skinning) och gruvarbetare (mining), sin tidigare månadsinkomst uppskattar han till ca 350 gold. Detta vill dock inte arbetsförmedlingen veta av utan hänvisar istället till att Tomas "Borde klippa sig och skaffa ett heltidsjobb".

Tomas ställer sig oförstående till detta och har kommenterat;

- Jag var med i guilden i över ett år och jag betalade guildavgiften varje månad, jag borde uppfylla alla krav för Alfa-kassan och få ut åtminstone en 75% av min forna månadsinkomst på 350 gold, nog för att överleva men inte mer.

Tomas har nu gett upp hoppet på AMS och tänker hitta sysselsättning på egen hand,

- Deras hemsida hade bara en massa konstiga saker, telemarketing, restaurang, chaufför. Jag är ju DPS och jag är duktig och kan visa det bara jag får en chans, berättar Tomas.

En debatt har nu uppstått inom World of Warcraft-sfären där man diskuterar om det egentligen är ok att söka bidrag när man faktiskt kan ägna sig åt att farma varelser för leather och gräva upp metaller. Eller kanske till exempel levlla upp en annan karaktär som har lägre level. En del menar att det står under dem att ägna sig med sådana monotoma sysslor, andra menar att man ska ta det arbete som finns tillgängligt.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 31 kommentarer

helt underbart
säger bara en sak arbetsförnedringen är usel som vanligt. tycker de borde ha viss överseende med alla som vill vara egna varelser istället för slavar under 'lich king'(dvs regering ets).

Jarre, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Lol!
men är du dum i skallen eller? :D det är ju en skämtartikel

Sven, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Lol!
Fel att byta server då? Jävla noob! Hur svårt kan det vara att skilja mellan spel och verklighet? PINSAMT! Kan han inte bara gräva ner sig och skämmas. Sluta få andra wow spelare att framstå som störda i huvudet. Avaratia

Ava, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Ja! forts
Det täcker långt ifrån hushållsbehovet, och inte täcker det någon gametime. Och utan gametime stannar hela etablissemanget. Dela med er av skatten och låt oss hitta nya vägar in i arbetslivet!

Ethrilius, 80, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Ja!
Självklart borde man kunna söka bidrag. Vi vet allihopa att det nu för tiden är fullständigt hopplöst att försöka försörja hushållet med de få gulden vi tjänar som garvare eller smeder.

Ethrilius, 80, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar



Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet r lugnt ... sger Liam
Twingly BlogRank