Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Denna alkoholpåverkade mamma i Skövde har en del att förklara för vänner och bekanta.
Denna alkoholpåverkade mamma i Skövde har en del att förklara för vänner och bekanta.

Avslöjande midsommarbilder sprids på Internet

Publicerad: 2012-06-25

Under helgen har midsommarafton firats en högtid från det förkristna Skandinavien, ofta förknippad med fest och ett stort alkoholintag, årets midsommarfirande slog åtskilliga rekord.

På den positiva sidan inträffade enbart två dödsfall i hela riket och är därmed nära den nollvision som polis och sociala myndigheter strävar efter, däremot slog årets midsommarafton rekord i fylla och bortgjorda situationer.

Detta var även första året då dagen efter midsommarafton övertog 1:a Januari som den mest ångestladdade dagen på året, trots ljuset och den relativa värmen som hör till sommaren.

Göran Stollerud professor i fornnordisk kultur och en fena på minröj har kommenterat midsommarhelgen.
- Folk beter sig som svin helt enkelt, dom dricker öl, vin och päroncider ochfotograferar dom med sina smarttelefoner. Sen spyr dom och urinerar på offentlig plats, sen tar de fler foton och delar på Facebook.

- Det rör sig om foton på supande, hångel, medvetslösa personer, urinering, urinering i munnen på medvetslösa personer, vandalism och misshandel, om man ska summera det hela har det inte skett så stor utveckling sedan Vikingatiden vad gäller midsommarfirande.

- Det vet vi eftersom man faktiskt har hittat en runsten med inskriptionen 'Erik druko mjöd på midsommar, kräkas i hjelmen och slogos om frillan och däckade, Eriks far reste stenen",
förklarar professor Stollerud.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev