Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Svenskar är aldrig riktigt nöjda utan måste alltid klaga på någonting.
Svenskar är aldrig riktigt nöjda utan måste alltid klaga på någonting.

Värmeböljan - Svensson klagar; "Det är för varmt!"

Publicerad: 2010-07-19

Det ovanligt varma vädret den senaste månaden har satt sina spår hos svenskarna.

Thor- Lennart och Maj-Britt Höglund har nyss kommit hem från ett par veckors semester vid deras sommarhus i Dalarna, de är dock alltifrån glada.
- Det har varit så fruktansvärt varmt att det går inte att beskriva! Vi fick hela semestern förstörd, väser Maj-Britt och Thor-Lennart nickar medgivande.

- Man kunde inte ens gå ut, så varmt var det, berättar Thor-Lennart.

Paret undersöker nu möjligheterna att stämma SMHI eller möjligtvis Rättviks kommun för det osedvanligt varma vädret, i sin helsvenska jakt på en part att skylle på har de vänt sig till lokaltidningen Östran, där de på en halv sidas uppslag förbarmar sig över det outhärdligt varma vädret.

Thor-Lennart och Maj-Britt är inte ensamma om klaga över vädret, i Stockholm har Göran Niklasson 33 vinklat alla persienner och dragit för gardinerna i den lilla enrummaren. Framför TV:n står en påslagen Xbox och surrar;
- Jag måste dra för alla gardiner så inte solen reflekteras på TV:n, då ser man ingenting, berättar han för oss.

- Egentligen brukar jag vara utomhus på sommaren, men i år är det för varmt, man bara svettas och har ingenstans att ta vägen. Om det bara vore 3 grader kallare så skulle det vara perfekt, men som det är nu så är det för varmt, förklarar Göran.

Det har visat  sig att svenskar över hela landet har klagat över det varma vädret, paradoxalt nog har samma personer även klagat över den långa och kyliga vintern. Universitetet för studier av envis gnällighet i Zürich har efter att ha intervjuat ett urval av sammanlagt 15,000 personer över hela världen har man kommit till slutsatsen att Svenskarna är den nationalitet som gnäller och klagar mest.

En chockerande siffra visar nämligen att 99,97% av Svenskarna är missnöjda eller irriterar sig på någonting i sin vardag, sitt jobb, sitt grannskap eller "allmänna förhållanden", där vädret även räknas in.

- Vi är världsmästare i att gnälla och klaga, kommenterar Göran Stollerud, professor i undertryckt maschoschism samt regionell mästare iTrivial Pursuit.

- På vintern är det för kallt , på våren är det för vått, på sommaren är det för varmt, på hösten är det för blåsigt. Alltid finns det något att klaga över. Vi i är en nation som lever i överflöd men ändå har vi inte lärt oss att man aldrig ska missa ett bra tilfälle att hålla käften.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 5 kommentarer

Fy bubblan
Nä nu är sista strået gjort ! Först ska di håna oss svenskar med diverse bagateller, sen ska di håna oss med detta! Texten är ju för liten för att kunna läsas, och så får jag ont i ryggen av att sitta framåtböjd hela tiden!

Orolig Medborgare, (för 45 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Oseriöst, Svenskbladet
Förstår inte varför Birger Ollonborg envisas med att se så glad ut på bilden. Det här ska vara en seriös nyhetssida, inget jävla tivoli.

Thor-Lennart, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Dåligt tycker jag
Texten är för liten för att man ska kunna läsa den utan glasögon. Och termometern är för stor. Sen är det rätt varmt med.

Killa, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Att få allt man åtrår, men inte kunna njuta av det
Man kan sammanfatta svenskarna med att dom får allt man åtrår, men kan inte njuta av det.

Alf, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Håll andan för kyla
Värmen beror på växthuseffekten och för mycket CO2 i luften. De kan väl börja med att stämma alla som andas.

O. Nani, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Slipp hngpattarna - kp en korsett frn Bella-Jane!
Twingly BlogRank