Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Jobbiga människor vägrar lämna vargarna ifred.
Jobbiga människor vägrar lämna vargarna ifred.

Varg siktade människa utanför Södertälje

Publicerad: 2009-05-03

En människa siktades idag av vargen Ulf Ulvsson när denne befann sig på utflykt i ett skogsområde strax utanför Hölö, ungefär en och en halv mil söder om Södertälje.
- Jag har aldrig sett en människa här, bara hört talas om att ölburkar och plastförpackningar till korv har lämnats här några år tidigare, berättar vargen Ulv Ulfsson som när Svenskbladet når honom verkar märkbart tagen av mötet bara en timme tidigare.

Ulfsson kommer ursprungligen från Värmland och har precis flyttat ut från föräldrahemmet, efter att han fått nog av att hans mor tjatat om att han borde skaffa valpar. Ulfsson befann sig i området utanför Hölö, för att hitta ett lämpligt revir, ett eget område där han kan bestämma precis själv och slippa ha någon som säger åt honom vad han ska göra med sitt liv. 

- När jag var på väg genom ett skogsparti såg jag människan. Den var 20-25 meter bort. Vi stod och titta på varandra innan den vände och lufsade ut ur skogen, berättar Ulfsson.

- Jag blev så paralyserard och förskräckt till en början, är det någon dryg rovdjurshatande jägare som tänker försöka skjuta mig? Är det nån jävla lajvare eller fittig miljöpartist som ska försöka klappa mig? Som tur var verkade det bara vara en äldre man på skogspromenad.

- Lik förbannat bara en timme senare dyker det upp en ny äldre man med kamera, han envisas med att fotografera mig och jag blir tvungen att vända tillbaka för att slippa fanskapet. Kan de inse att vi inte är någon sorts jäkla sällskapshundar, det är därför vi kallas vargar, om vi vore hundar skulle vi kallas för hundar, de här människorna går mig på nerverna, nästa gång tänker jag anmäla honom för stalking.

Ulfsson har nu get upp tanken på att bosätta sig i området och tänker vandra tillbaka västerut;
- Det är för många människor i den här trakten som envisas med att jaga efter mig för att fotografera mig, när de egentligen istället borde ta itu med sin finanskris, sin kollapsande arbetsmarknad och sin svininfluensa, människor är allt bra jävla underliga.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev