Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Familjen överraskades av vålsdmän i sitt eget hem.
Familjen överraskades av vålsdmän i sitt eget hem.

Våldsamt överfall i Örebrovilla

Publicerad: 2010-04-17

Under fredagen rapporterades från Örebro hur beväpnade män tvingade sig in hos en intet ont anande familj och hotade mannen och kvinnan i familjen med helautomatiska gevär.

Om inte familjens nära vän, lillflickan, besökt familjen mitt under det pågående överfallet och därmed skrämde bort inkräktarna, hade det hela förmodligen slutat i en blodig massaker. En fredsbevarande styrka från barnens gemensamma LEGO-låda var snabbt på plats.

Utredare anser att det rör sig om en utdragen konflikt som slutligen nått sin kulmen, en tjänsteman ur den fredsbevarande styrkan berättar;
- Vi har känt till fejden mellan krigsagubbarna och dockskåpsfamiljen under en längre tid men vi hade aldrig kunnat tänka oss att det skulle gå såhär långt.

- Konflikten har alltid varit bitter, men efter julklappsperioden 2009 trodde vi att det hade lugnat ned sig. Vi är dessutom chockerade över mängden våld som förekommit. Vi har vetat hela tiden att krigsagubbarna har tillgång till helautomatiska vapen, granatkastare, en jeep, samt en pansarvagn, men dockskåpsfamiljen är så när som obeväpnade förutom en stekpanna och en brödkavle från deras kök.

Man hoppas nu att det inte kommer att bli fler attacker mot familjen, men ett flertal experter är pessimistiskt inställda till detta. Leif Bergwick, diplomatiskt sändebud och medlare i konflikten berättar;
- Det är svårt att förutse vad som kan hända och vi har inte resurser att bevaka familjen dygnet runt, dessutom har vi hört rykten om att krigsagubbarna nu skapat en allians med den stora dinosaurien Tyrannosaurus Rex och den gigantiska gummispindeln från Skansenakvariet.

- Det finns alltså en övergripande hotbild gentemot familjen, och då har vi räknat iskallt med att Star Wars-gubbarna förblir neutrala, konstaterar han.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev