Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
13 April 2024
 
Enligt Niclas Wahlgren och bibeln ska man inte använda nya ord i svenska språket.
Enligt Niclas Wahlgren och bibeln ska man inte använda nya ord i svenska språket.

Många jävligt upprörda över ny användning av bokstaven 'e'

Publicerad: 2012-06-01

Debatten om nyordet "hen" har rört upp känslor från alla håll, det är dock först nu som Svenskbladet hittat en vinkel att skriva en artikel utifrån.

Under våren har ett nytt ord tagit sig in i det svenska språket, det nya; "hen" är ett alternativ till "hon" och "han". För att förenkla allting kan man säga att man använder bokstaven "e" istället för "o" eller "a" mellan bokstäverna "h" och "n".

Exempelvis kan man använda ordet "hen" i meningen:

"Jag hatar muslimer, bögar, flator, feminister, kulturmarxister, kommunister, socialister, hippies, medelålders fäder med markerade glasögonbågar som åker longboard till det hippa reklambyråjobbet, Mona Sahlin och han som skriver manus till Melodifestivalen, men jag vet inte vilka/vem av hen jag hatar mest".

Typ. I just den meningen kanske ordet "dem" skulle passat bättre, men ja, ni fattar.

Många är i alla fall jävligt upprörda över detta nyord eftersom.. ja, det är lite oklart. Niclas Wahlgren började svamla om Adam och Eva och bibeln på Twitter och anonyma aktivister i kommentarsfälten på internet har även de uttryckt sitt missnöje över detta nya ord.

Flera självutnämnda "satiriker" skriver att de "inte vill prata om kvinnor (sic) som "hönor". Här är det dock oklart om de i själva verket är just satiriker - vilket de själva gärna påstår - eller om de bara är helt jävla tappade.

 

Fotnot. Hen som vill skriva i kommentarsfältet nedan är välkommen att göra så.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!