Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
5 Oktober 2022
 
Enligt Niclas Wahlgren och bibeln ska man inte använda nya ord i svenska språket.
Enligt Niclas Wahlgren och bibeln ska man inte använda nya ord i svenska språket.

Många jävligt upprörda över ny användning av bokstaven 'e'

Publicerad: 2012-06-01

Debatten om nyordet "hen" har rört upp känslor från alla håll, det är dock först nu som Svenskbladet hittat en vinkel att skriva en artikel utifrån.

Under våren har ett nytt ord tagit sig in i det svenska språket, det nya; "hen" är ett alternativ till "hon" och "han". För att förenkla allting kan man säga att man använder bokstaven "e" istället för "o" eller "a" mellan bokstäverna "h" och "n".

Exempelvis kan man använda ordet "hen" i meningen:

"Jag hatar muslimer, bögar, flator, feminister, kulturmarxister, kommunister, socialister, hippies, medelålders fäder med markerade glasögonbågar som åker longboard till det hippa reklambyråjobbet, Mona Sahlin och han som skriver manus till Melodifestivalen, men jag vet inte vilka/vem av hen jag hatar mest".

Typ. I just den meningen kanske ordet "dem" skulle passat bättre, men ja, ni fattar.

Många är i alla fall jävligt upprörda över detta nyord eftersom.. ja, det är lite oklart. Niclas Wahlgren började svamla om Adam och Eva och bibeln på Twitter och anonyma aktivister i kommentarsfälten på internet har även de uttryckt sitt missnöje över detta nya ord.

Flera självutnämnda "satiriker" skriver att de "inte vill prata om kvinnor (sic) som "hönor". Här är det dock oklart om de i själva verket är just satiriker - vilket de själva gärna påstår - eller om de bara är helt jävla tappade.

 

Fotnot. Hen som vill skriva i kommentarsfältet nedan är välkommen att göra så.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 69 kommentarer

Det var ju bra...
att de gjorde så här

Stor Penis Olle, (för 16 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Dogmatiskt makttrick
Det är väl uppenbart att ordet hen är infört och spritt av dem som tycker att det inte spelar någon roll om en människa är hon eller han, dvs de bisexuella. Men vi är inte dummare än att vi ser att införandet och spridningen bara är ett dogmatiskt makttrick.

Ville Muhs, (för 39 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Det var väl själva f-n!
Jag vill inte bli kallad vare sig han, hon eller hen. Det är min rättighet att bli kallad Hin! Ordet "människa" är femininum; kalla alla människor för "hon" i stället för att införa ett utpekande "hen" för de "onormala".

Fingal B Olsson, (för 42 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

ÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
Jag blir mer retad av alla som envisas med att använda bokstaven Ö.Sluta med det för fan!

Jan Gabardin, (för 42 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Olika
Varför kallar man IKEA och lika, när det är olika!? Det behöver inte vara svårt att inte fatta, särskilt inte muggen på fiket på restaurangen. Och varför säger de inte i klartext hur det egentligen borde heta, exempelvis varma koppen? Men där fattar ingen, bara för att den inte är kall nog, va!? Nä, visst måste politikerna skärpa till frågan och ta upp hönan med engelskan först. Hen blir ju annars aldrig i en soppa, bara för att någon torskade dit! Flumraid, säger jag bara!

Paster Munsun, (för 42 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam
Twingly BlogRank