Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Vikingarna, som en mardröm du inte kan vakna från.
Vikingarna, som en mardröm du inte kan vakna från.

Uppretade dansgäster utkrävde hämnd

Publicerad: 2010-04-05

Dansrestaurangen Törringelund i Oxie utanför Malmö utsattes under gårdagsnatten för hämndlystna gäster i vad polisen misstänker vara ett attentat efter ett bråk om musikvalet tidigare under kvällen.

Enligt flera ögonvittnen ska ett bråk mellan ägaren och en grupp gäster ha utbrutit under kvällen, det som utlöst bråket ska ha varit en diskussion om dansbandet Vikingarnas vara eller icke vara. Berit Karlsson 53, en av gästerna för kvällen berättar vad som hände;
- Det var en hetsig diskussion, ägaren älskar det här bandet, men gruppen med gäster som var på besök ropade saker som "Vikingarna suger getballe!". Till slut blev ägaren så arg att han spelade Blue Hawaii tre gånger på högsta volym, bara för att reta dem.

- Det blev nästan bråk efter det, folk skrek och krävde tillbaka inträdet de betalat, men så ryckte någon ur personalen in och lyckades avstyra det hela genom att spela Svenne Rubins "Folköl och dunka dunka", då verkade stämningen lugna ned sig igen, berättar Berit.

Dock återvände gruppen med upprörda gäster sent efter det att lokalen stängt, de lyckades ta sig in och konfronterade sedan ägare och personal med orden "Det finns labradorer med stjärt som är snyggare än Christer Sjögrens feja", varpå handgemäng utbröt. Gästerna bakband sedan ägare och personal, innan de tog tillbaka kvällens inträde med motivationen att musiken varit så dålig.

Polisen har ännu inte gripit någon eller pekat ut någon som misstänkt för rånet. Magdalena Brittström, jourhavande befäl vid Skånepolisen berättar att vredesutbrott efter en kväll av dålig musik inte är ovanliga;
- Det är ett växande problem på många nattklubbar, kassa DJ:s som envisas med att spela någon sorts obegriplig House-musik, eller som i fallet med dansrestaurangen då det var dansbandssmör som spelades.

- Egentligen har ägaren till en restaurang eller annan lokal rätt att avgöra vilken musik som spelas där, men från polisens sida brukar vi vädja om att Vikingarna inte ska spelas, eftersom vi vet av erfarenhet att det bara blir stök och problem,
berättar jourhavande befäl Magdalena Brittström.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN
Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!