Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Bildbevis på anrättningen.
Bildbevis på anrättningen.

Ung man tillagade gröt i kastrull

Publicerad: 2010-11-13

Det var på fredagsmorgonen rapporter gällande att en ung man i Köping, i Mellansverige, ska ha kokat gröt i en kastrull på spisen nådde Svenskbladet.

Det är inte första gången något liknande sker, men det anses mycket ovanligt. 

Den unge mannen, "Nille" Barre-Holmén, 26, säger sig vara nöjd med gröten, trots att den inte tillagades i mikrovågsugn. 

Efter mikrovågsugnens genombrott under 1990-talet ingår den numera nästan i var mans kök. I köket har den använts flitigt, inte minst av unga män oförmögna att tillaga annat än djupfrysta maträtter med en plastfilm man ska göra våld på för att kunna äta värma och äta.

Men i och med att en hälsotrend breder ut sig i befolkningen börjar fler och fler människor att koka gröt till frukost. Gröt är nämligen både nyttigt, billigt och är lätt att tillaga, allt kreti och pleti vill ha. Både ingredienserna och receptet får plats på en Post it-lapp - men det sägs att det till och med finns dem som memorerat det.

Det finns två sätt att tillaga havregrynsgröt på. Det ena, aningen mer omständliga sättet är att måtta havregryn, salt och vatten i en kastrull och koka upp anrättningen medan man slänger ett getöga på någon reklam på TV4. Den andra är att måtta upp ingredienserna i en djup tallrik eller skål och därefter ställa in anrättningen i mikrovågsugnen, trycka på start, och därefter hinna studera nästa TV4-reklam i cirkus två minuter minuter för att därefter inmundiga måltiden framför en annan av reklampauserna på TV4.

Det finns dock inga vetenskapliga bevis för vad som är godast och eller nyttigast. Men på forumet Flashback går diskussionen varm och versionerna isär - de flesta är för att "köra gröt i micron" - men det finns tydligen en ortodox falang som håller stenhårt på sina hemliga recept och menar att det är rent av oförenligt med att kalla sig själv för människa att förstöra något man gjort med sina bara händer genom att värma det så pass tidseffektivt. 

Barre-Holmén delar båda uppfattningarna
-Mot all förmodan så blev slutresultatet av gröt tillagad i kastrull helt okej. Det trodde jag inte. Men det här med att koka gröt i kastrull blir dyrt i längden. Nu har jag kastat kastrullen i soporna, men det är väl metall? Det ska väl återvinnas?


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev