Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
16 Juni 2024
 
Pekka har alltid med sig en lyckoholk vid pokerbordet.
Pekka har alltid med sig en lyckoholk vid pokerbordet.

Ultimate Poker Sweden turnering avgjord

Publicerad: 2009-10-14

Under tisdsgen spelades turneringen Ultimate Poker Sweden på hotell Malmen i Stockholm. Bland deltagarna fanns flera av de stora namnen i Pokersverige, men även flera amatörer, den deltagare som rest i särklass längst för att vara med i turneringen var Pekka Forslund 37 år.

Pekka kommer nämligen från Grodvattnet fyra mil utanför Svappavara där han bor pa familjegården tillsammans med sina föräldrar och två broder. Pekka berättar att poker är en populär fritidssysselsättning i Grodvattnet då det inte finns så mycket annat tillgängligt i underhållningsväg;
- Ja vi har macka då såklart, som hyr ut film, och säljer glass, berättar Pekka.

Pekka var även en av de deltagare som behövde få turneringens regler förklarade innan den började, trots att Pekka är en rutinerad pokerspelare och enligt sig själv "champion i hela Grodträsk". Pekka förklarade detta med reglerna att de flesta familjer i Grodvattnet saknar både Internet och kabel-tv och att det mesta av pokerspelandet sker med grannar och familj.

Pokerreglerna är dock i stort sett samma som i Grodvattnet men vissa detaljer skiljer sig, till exempel måste man inte ha med sig en egen fågelholk till bordet de gånger man vil klonka en holk, detta är endast en lokal tradition för Grodvattnet. Och även om pokerspelare ofta bara konsumerar lite eller ingen alkohol är det inte ok att ha med sin egen alkohol till turneringen, speciellt inte om den står under bordet och förvaras i en vit plastdunk med ett rött lock.

Det går ej heller att spela om brickor från Byggmax eller Bauhaus som Pekka och hans brorsor gör när de spelar i med grannen Olof I hans friggebod.

Tyvärr var Pekka den näst förste att åka ut ur turneringen, något som han skyller på att det "gick alleles for fort för mäj!" och att han dessutom inte tilläts ha sin särskilda lyckoholk vid bordet.

Resan till Stockholm var dock inte helt förgäves, imorgon ska Pekka prova sushi för första gången i sitt liv och sedan ska han gå på Gröna Lund, sen bär det av hem till Norrland med tåget på fredagen, och så fortsätter pokerspelandet i Grodvattnet.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!