Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
4 Oktober 2022
 
Sefastsson får behålla pengarna, men tvingas byta namn.
Sefastsson får behålla pengarna, men tvingas byta namn.

Trond Sefastsson dömd till att byta namn

Publicerad: 2010-01-13

Den förre tv-journalisten Trond Sefastsson friades idag från mutbrott men dömdes samtidigt till namnbyte av Svea hovrätt. Det var efter att Sefastsson dömts för mutbrott i Tingsrätten som han valde att överklaga till Hovrätten och blev därmed friad från mutanklagelserna idag. Domare och nämndemän var dock eniga om att Sefastsson behöver byta namn omgående.

Historien om hur Trond Sefastsson tagit emot betalning i utbyte mot att göra ett repotage eller något sådant är så tråkig att ingen förutom Hovrätten orkat lyssna på den, klart är dock att Trond Sefastssons namn retat gallfeber både på allmänheten och de inblandade rättsinstanserna.

Domslutet mot Sefastsson motiverades enligt följande;
- Vi anser att Trond Sefastsson inte gjort sig skyldig till mutbrott, huruvida han är ärlig är en annan sak då själva orden 'ärlig' och 'journalist' är varandras motsatser, men i vilket fall har han inte i detta fall gjort sig skyldig till brott.

- Däremot är vi alla eniga om att Trond Sefastsson måste byta namn, jag menar vafan, det här är Sverige år 2010 vi bor i och du heter Trond Sefastsson?

Domaren fortsatte sedan med sitt utlägg om varför Trond Sefastsson måste byta namn;
- Vad är en Sefast? ska det vara Stefansson egentligen men någon i släkten kunde inte stava? Ditt namn har retat gallfeber på tusentals svenskar varje gång du varit på löpsedeln.

- Något jävla tråkigt mutfall yada yada, alla vet att journalister är lika ärliga som Lars-Inge Svartenbrandt, men ditt namn, DITT NAMN, folk har sett det överallt och behövt spendera värdefulla minuter över att tänka på det och hur det uttalas. Sefast, sefast-son? Sefastsson?

Sefastsson har sålunda dömts till villkorlig dom att byta sitt namn inom tre månader eller tilldömas 200 dagsböter samt ett fängelsestraff om två år.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD Aftonbladet Aftonbladet2 DN DagensPs MV MV2 SvT kristianstadbladet BT N24 SydSv SR
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 3 kommentarer

Älska Svensk Bladet!
Ni ääääger!

Jur Dr af Wbel, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Nja... Jag är skeptisk
Är ganska så säker på att hela historien är uppdiktad från början till slut. Detta har icke hänt och någon person med det förargelseväckande namnet finns givetvis icke och kommer ej heller att framavlas.

Ingemar Lext, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Trond
Det är illa att man riktat in sig på efternamnet, som ju är praxis att ärva. Brottet begicks flera generationer tillbaka och är säkerligen preskriberat. Förnamnet däremot, Trond, är det man borde tagit fasta på. Men, såvida Sefastsson inte själv bytt namn, så är det hans föräldrar som skall fällas. Trond är oskyldig, i detta fallet. Saken kommer i annan dager om Trond själv bytt, kanske hette han Tröd förut.

Joaquim af Gs, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Twingly BlogRank