Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
10 2023
 
"Trololo"-mannen är esset i rockärmen inför jippot på lördag
"Trololo"-mannen är esset i rockärmen inför jippot på lördag

"Trololo"-mannen skall rädda bröllopsfesten

Publicerad: 2010-06-18

Stockholm Stad har totalt betalat 16 miljoner kronor till kärleksfest och bröllop. Svensk Handel hade beräknat att bröllopsturisterna skall shoppa och äta för 100 miljoner i helgen, samt att uppståndelsen kring jippot skulle göra så att stockholmarna skulle behöva hyra ut sina hem på blocket för att alla som skulle få plats.

- Så har det inte blivit, säger Margareta Ternell, pressansvarig på Svensk Handel. Hotellen i Stockholm har sin sämsta helg i juni under bröllopet och priserna på rummen dumpas. Panik, ångest, panikångest och allmän skitnödighet råder.

Exklusivt för Dagens Svenskbladet är det faktum att en legendarisk världsartist har kontrakterats för att uppträda på bröllopsfesten. Sensationellt nog rör det sig om att den artisten som ämnar göra ett överraskningsframträdande är inte mindre än Eduard Khil, även ökänd under namnet "Herr Trololo", eller "Trololo"-mannen.

"Trololo"-mannen blev så sent som i våras ökänd genom YouTube där det publicerades en rysk TV-inspelning från 1970-talet där han framförde sin sång "Я очень рад, ведь я, наконец, возвращаюсь домой". Khils framträdande spred sig som en löpeld världen över och generade miljontals träffar på rekorderligt kort tid. Vad som var särskilt trollbindande och unikt för Khils artistprestation var att själva sången som framfördes inte innehöll någon tillstymmelse till text överhuvudtaget, och smeknamnet "trololo" kom därför av Khils karaktäristiska trallteknik.

Oändliga fan-remixade versioner och varianter har fullkomligen översvämmat YouTube, och intresset för "Trololo"-mannen tycks vara omättligt. Internetfenomenet "Skogsturken" bleknar i jämförelse med denna mer internationellt gångbara ikon.

Det explosiva intresset är något som Stockholms Stad tagit till vara på. Flertalet forskare i marknadsföring på Handelshögskolan i Stockholm som Svenskbladet försökt att resonera med, anser att den karaktäristiska sången är helt i linje med kungahusets "För Sverige - i tiden".

Men vad säger "Trololo"-mannen själv, Eduard Khil, om att trololo:a igen inför stor publik - nästan 40 år efter sitt ursprunglige tv-framträdande?

- Jag är mycket glad, som äntligen får komma hem till sist, meddelar han via sin tolk och talpedagog. När Svenskbladets ryske korrespondent Onkel Kostja undrar mer ingående vad han menar med det, så svarar han belåtet:

- Jag har alltid drömt att få sjunga inför en blivande kung.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam