Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
6 Oktober 2022
 
Trelleborgsungdomarna vill nu be om ursäkt för sitt dåliga beteende.
Trelleborgsungdomarna vill nu be om ursäkt för sitt dåliga beteende.

Trelleborgsungdomar vill be om ursäkt

Publicerad: 2010-09-01

Under sensommaren 1998 skedde en grav oförrätt, vid en busstation i Trelleborg trakasserade en grupp fjortonåringar ett äldre gäng med norrländska killar som var på väg hem efter en fotbollsmatch i Tyskland.

Händelseförloppet fångades dock på film av en av norrlänningarna som sedan lade upp filmen på YouTube. Detta har lett till att ett par minuters kaxande i unga år nu förevigats på nätet för alltid, som en ofrivllig mardrömsdokusåpa för de inblandade ungdomarna.

Trelleborgsfjortisarnas talesman samt även ringledare i videoklippet, en pojke som framträder i beige jacka i videon, har nu vänt sig till media för att som han formulerar det "Be om ursäkt till Norrlänningarna ur djupet av våra hjärtan".

Pojken i beige jacka, som idag är 27 år gammal, berättar om det som föranlett beslutet;
- I flera år har detta plågat mig, inte bara det faktum att vi betedde oss så illa utan att tusentals och åter tusentals människor sedan dess har sett oss kaxa på YouTube.

Mannen menar dock att det finns förmildrande omständigheter och att videoklippet måste ses i sin kontext;
- 1998 fanns det ingenting för ungdomar att hitta på i Trelleborg, det finns det inte idag heller. Som ung fjortis hängde man helt enkelt på busstationen, drack öl och muckade med främlingar för att imponera på tjejerna, man kan sammanfatta Trelleborg med den förklaringen.

- Vårt beteende var helt oacceptabelt, särskilt när jag säger till norrlänningarna att dem ska få en lusing ifall de filmar mig, jag vill även be om ursäkt å min kamrats vägnar när han säger att kamerakillen ska få en cocabonn mitt i skallen, berättar mannen.

- Vi hade ju varit helt chanslösa ifall de verkligen hade fått för sig att verkligen sparka skiten ur oss, jag vill faktiskt tacka norrlänningarna för att de hade sånt tålamod och inte slog ned oss och urinerade på oss, vilket hade varit helt på sin plats, förklarar mannen.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 11 kommentarer

Re: Quasimodohållning
Sätter en krona på att det var den tyste med Quasimodohållning som fick knuffa gris.

Max Bge-Jensen, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Trelleborgare
Den största komiken utöver den patetiska ursäkten som läggs fram av en 27-åring över vad han gjorde som 14-åringar är hur han uttrycker att den ena killen är lik "pissenisse" Pissenisse var en kille i trelleborg som var rätt känd för sitt beteende osv, och mange själv i den här videon är väldigt lik honom vid den tiden, rent utseendemässigt.

Trelleborgare, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Quasimodohållning
Undrar just om den lille uppkäftige bonnasonen i smutsgrå jackan inköpt av bonnamamma för 7.50 på myrorna fick ligga efter att ha spelat Skånes coolaste Allan-Ballan?Eller var det hans skinntorre fluffhårige acne-angripne kompis som fick doppa?För inte kan det ha varit den lite återhållsamme,tyste med Quasimodohållning som fick ta med de bägge totalblåste brudarna hem för en rejäl dubbelmacka?

Skneturken, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vem är mest korkad?!
Sett det förut, många gånger. Grabbar som spelar Allan Ball inför korkade brudar.

Wille wessla , (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Hahaha
Hahaha ja den där skitte Mange åker alltid på stryk =)

Stefan, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam
Twingly BlogRank