Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
17 Juli 2024
 
Tomten kom för tidigt i år.
Tomten kom för tidigt i år.

Tomte kom för tidigt

Publicerad: 2012-12-10

En kvinna i Tranås anmälde på Söndagen ett inbrott i hennes villa, ingenting uppges dock ha blivit stulet vid inbrottet.

Den ensamstående mamman Anette Sjödin, som nyss fyllt 37 och har två barn från en tidigare relation, tittade på DVD och ägnade sig åt friskvård på övervåningen när hon kände att det blev ett kallt drag om fötterna, något som bara händer när ett fönster eller ytterdörren är öppen.

Hon tog sig ned på bottenvåningen av huset och fann en okänd man iklädd tomtekläder i hennes vardagsrum, mannen utgav sig för att vara tomtefar och var i färd med att lägga ut presenter under julgranen.

Annette uppger att mannen var lång och rätt attraktiv. Hennes första reaktion var att personen gått till fel hus, och hon erbjöd honom en kopp te. 

Mannens historia om renar, julklappar och slädar var gullig enligt Annette, och hon fattade tycke för mannen som dessutom luktade av after shave av märket Paco Rabanno som en kille som Annette tyckte om i tonåren använde:
- Jag träffar ju inte så mycket män nu eftersom jag jobbar heltid och har två barn, ingen tid för dejting. Den här mannen var snygg, luktade gott, men i efterhand har jag insett att det kanske inte var rätt resonerat, berättar Anette.

Efter att ha umgåtts ett tag visade det sig att mannen hade väldigt bråttom och försvann inom loppet av några minuter.

Annette har nu polisanmält händelsen, inte för att hon kände sig hotad eller att någonting stulits, men för att återfå kontakt med mannen.

- Tomten kom för tidigt i år, han ska vara här på julafton, jag låg ju och sov!
Berättar en besviken Jonas Sjödin, Anettes femåriga son.

Anette själv kommenterar:
- Jag hoppas det inte är sant som dom säger att tomten bara kommer en gång per år.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Helfoder för hund och baby