Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Dagen efter innehåller årets mesta ågren per capita. t.v. uppe: idag ångerfull snoppman. t.v. nere: idag ångerfull Jimmie Åkesson. t.h. medioker midsommarstång med  f.d. coola men idag ångerfulla Rickard Svedje och okänd posör.
Dagen efter innehåller årets mesta ågren per capita. t.v. uppe: idag ångerfull snoppman. t.v. nere: idag ångerfull Jimmie Åkesson. t.h. medioker midsommarstång med f.d. coola men idag ångerfulla Rickard Svedje och okänd posör.

Rickard Svedje, 24, löfte dagen efter midsommar: ”ska aldrig mer dricka”

Publicerad: 2013-06-22

Efter en ”bakfylla som inte är av denna värld” har Rickard Svedje kommit till insikt om midsommarens förfärliga konsekvenser.

- Jag vaknade med ansiktet i en blöt sörja, för att sakta komma till sans att det var en spya. Dessvärre var det inte ens min egen verkar det som utan Henkes som däckat bredvid mig.

Mat kanske i övermorgon
- Men värst av allt är bakfyllan. Jag kan inte ens lukta på mat utan att känns spyan i halsen igen. Det kommer ta minst till imorgon innan darrningarna släpper och minst till på måndag innan jag kan få i mig en kebabrulle, säger Rickard Svedje ångerfullt.

- Jag ska aldrig aldrig mer supa. Jag ska aldrig mer röra spriten. midsommar är förjävligt asså. Varje år samma sak men nästa år lovar jag att jag inte ska supa.

Därför är midsommar ok
Göran Stollerud, professor i komparativ etnologi och samlare av ölbongsyoutubeklipp, förklarar:
- Midsommar toppar det mesta vad gäller våldtäkter, slagsmål, rattonykterhet och familjetragedier. Hade muslimerna firat Eid så som vi firar midsommar hade landet lamslagits av moralpanik utan dess like. Men nu är det vi själva som står för svinerierna, så då är det inte så farligt helt enkelt.  


Annons

Sune Holm

Fler artiklar av Sune Holm


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev