Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
4 Oktober 2022
 
Sveriges framtid ser dyster ut med konspirationstroende, Sverigedemokrater och spikmatteköpare.
Sveriges framtid ser dyster ut med konspirationstroende, Sverigedemokrater och spikmatteköpare.

Sverige fullt av knäppgökar

Publicerad: 2009-11-17

I den senaste tidens nyhetsrapportering går att utläsa en klar trend, Sverige är hem åt en växande grupp av totala knäppgökar.

Den första nyheten som varnade den växande gruppen av totala av miffon var att var femte ungdom i Sverige tror på konspirationsteorier som de läst om på Internet. Denna undersökning genomfördes på beställning av TV-programmet Kalla Fakta i samband med att de i ett avsnitt undersökte sekten 'Sanningsrörelsen'.

Den andra nyhet som vittnade om att någonting inte stod rätt till i det svenska samhället var Svensk handels besked att årets julklapp är den av konsumentverket kritiserade "spikmattan". Varför man väljer bort en kul och användbar present såsom en gigantisk TV eller ett TV-spel till fördel till en julklapp som går ut på att pina och tortera mottagaren visar att denna grupp människor har ett allvarligt stört sätt att resonera.

Den sista av de tre nyheterna, vilket var droppen som fick bägaren att rinna över, var att en statistisk undersökning som indikerade att de främlingsfientliga anonymt surfande Sverigedemokraterna kan få upp till 5.8% i ett riksdagsval.

Göran Stollerud, professor i Statsvetenskap vid Lunds universitet kommenterar;
- Lägger man ihop dessa tre grupper av människor, konspirationsteoretiker, spikmatteköparna och Sverigedemokrater kan man dra slutsatsen att Sverige har en växande grupp av kompletta miffon. Varför syns de normala människorna så lite? Jag ar uppriktigt sagt förvånad att en så stor grupp blockmongon kan rymmas inom det här lilla land.

- ICA-Jerry framstår numera som en helt vanlig normal person och jag tror ärligt talat att han har en lugnande effekt på folk så att de slipper tänka på de här knäppgökarna som det skrivs om i tidningar och medier, kommenterar professor Stollerud.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 5 kommentarer

Kioskmongon
Och då har ni ändå inte tagit upp alla kioskmongon. Finns de överhuvudtaget kvar? Har de kanske gett upp sina gamla målgårdar, och sitter och tittar på TV11 dagarna i ända? Kanske Stollerud vet.

Esau Persson, (för 39 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Spegel?
Har du en spegel? I så fall när tittaden du i den sist?

Mopsi, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Alla kan inte vara filosofer
Sverige har i alla tider varit fullt av knäppgökar. Problemet är bara att dessa fått ett större utrymme och större inflytande i dagens samhälle. Vi måste försöka återinföra klassamhället och frånta idioterna rösträtt. Varför inte helt slå in på en diktatorisk bana? Vårt samhälle skulle fungera bättre om tänkandet överlämnades till en liten elit, medan övriga får titta på "Bonde söker fru". Dags att återgå till verklig monarki!

O. Nani, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Do jo spik inglish?
Jag har gett spikmattor i present både till min tränare och till min svärmor och jag vänder mig skarpt mot beskrivningen i denna artikel. Man behöver inte vara knäpp bara för att man är sadist.

Mr Speke, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Seriöst
Första gången jag läst en seriös artikel här. Detta är ju ett växande problem på riktigt. Dessa blockmongon alltså.

Gurra, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank