Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
2 Oktober 2022
 
Prinsessan Victoria blir den första kungligheten som gifter sig i ett Star Wars-bröllop.
Prinsessan Victoria blir den första kungligheten som gifter sig i ett Star Wars-bröllop.

Sverige bävar inför Kungligt bröllop

Publicerad: 2009-02-25

Daniel westling och kronprinsessan Victoria har nu tillkannagivit sin förlovning och att de har for avsikt att gifta sig 2010. Uttalandet mottogs med bävan av en stor del av svenska folket som nu ar oroade for mediedrevet som kommer omge det blivande paret innan, under och efter bröllopet.

Senaste gången svenskarna blev utsatta för något liknande var nar Prins Bertil avled 1997. TV kanalerna visade då minneshögstunder, intervjuer och dokumentärer fyra månader I sträck. Man fruktar nu att det kungliga giftermålet kommer röra upp ännu mer uppmärksamhet och att det kommer bli omöjligt att slå på en TV, läsa en tidning, eller surfa på en hemsida utan att mötas av menlöst bröllopstrams.

Anneli Pyxblad, 27 berättar sin åsikt,

- Jag har inte tagit ställning till om det är rätt eller fel att ha ett kungahus, egentligen är det kanske fel att någon annan är värd mer än en vanlig person, men det är inget som får mig att sova dåligt.

- Däremot vet jag inte hur jag ska orka med att se, höra och läsa om förberedelserna till bröllopet, bröllopet och händelserna efteråt, dokumentärer, minneshögstunder, intervjuer, om Viktoria och Daniels överallt! Man kommer bli tokig!

Jerker Åkerkvist är 37 år och tvåbarnspappa, han minns 1997 när Prins Bertil dog och familjen fick isolera sig i sin sommarstuga i Hälsingland i tre månader innan mediedrevet lagt sig.

- Det var stört omöjligt att slå på TV:n utan att se någon intervju eller hyllning, jag är ingen republikan men det blev bara för mycket! Vi åkte till Hälsingland och levde på konserver som vi köpt på Willys, vi kopplade in en gammal video och tittade på bandade program och gamla filmer, berättar Jerker.

Familjen Åkerkvist har nu börjat hamstra mat från Willys igen eftersom de förutser att denna isolering kommer att bli ännu längre än då det kungliga bröllopet kommer locka mer uppmärksamhet än Prins Bertils begravning som mest intresserade pensionärer och Kristdemokrater.

I stugan i Hälsingland, där de klippt tillgången till TV-nätet och bara tillåter video, har de börjat samla ihop gamla VHS band för att klara sig genom belägringen.

- Vi kommer titta pao en hel del Van Damme filmer, och såklart "Ferris Bueller''s day off" som är en klassiker här i familjen, berättar Jerker.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 10 kommentarer

Politisk Flykting
Jag undrar om man kan söka som politisk flykting och få tillfälligt uppehållstillstånd i t. ex. Mexico under det år som detta bröllopstrams håller på. Har ett bra liv och är inte det minsta svundsjuk på lilla Vickan, men när ska vi lämna medeltiden och ett stadsskick som inte är värdigt en modern stat.

Lilla My, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Va?
Man fruktar nu att det kungliga giftermålet kommer röra upp ännu mer uppmärksamhet och att det kommer bli omöjligt att slå på en TV, läsa en tidning, eller surfa på en hemsida utan att mötas av menlöst bröllopstrams. Men är det sant? Man kan ju undra varför. Det här är ju iallafall inte en skitlöjlig artikel om "Kungahusets Bröllopstrams". Skenheliga jävla journalister..

Tompa, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Och mer?
Halva kungariket/Viktoria Bernadotte/... kalla henne vad du vill .. :D

Johan Krüger-Haglert, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Och mer?
Vänta nu lite, kommer den där uppkomlingen alltså att få halva kungariket nu?

ED209, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

monark javisst-helst 3växlad
vikten av monarki för ett land som sverige???mycket ska man höra innan öronen trillar av.låt hellre farmen-nisse,baren-slampan eller linda rosing eller nån annan person som är intressant för den svenska medborgaren göra "jobbet"som knughuset gör.

men in tights, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Twingly BlogRank