Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Svenska sommaren kommer på 11:e plats i Europeisk undersökning.
Svenska sommaren kommer på 11:e plats i Europeisk undersökning.

Svenska sommaren slut för i år

Publicerad: 2009-07-10

Hundratusentals svenskar som ännu inte tagit ut sin semester blev under gårdagen besvikna när det visade sig att den svenska sommaren i år tagit slut redan i juli. Det var när enorma skyfall började under gårdagen som svenska folket insåg att det var slut med solskenet för i år.

- Vad ska vi göra, vi som har fem veckors husvagnssemester i Småland inbokat med början på fredag? Frågar sig Kerstin Lundvall.

- Finns det någon ersättning man kan ansöka om? Det här verkar ju helt tokigt att vi ska vara lediga och att det regnar. Vi har redan spelat fia med knuff så många gånger att jag överväger att slå ihjäl min make med brädet, om jag bara kan övertala barnen att hjälpa mig begrava honom under utedasset så kommer jag göra det, berättar Kerstin Lundvall.

I en nyligt genomförd statistiskt korrekt undersökning visade det sig att den svenska sommaren kom först på 11:e plats i jämförelse med andra Europeiska somrar. Slagen utav både den Norska, Finska och Polska sommaren!

Klassiska favoriter såsom den franska och den spanska sommaren kom i topp på listan och förvånande nog kom också den polska sommaren i topp. Vetenskapsmän och forskare överväger nu att ifrågasätta den mentalt accepterade bilden av att Sveriges varma soliga sommar gör det värt att vänta genom den plågsamm, långa och vidrigt kalla vintern.

- Det är farlig mark vi är ute på, berättar psykologen och psykoterapeuten Aaron Gardingren. Om vi ifrågasätter den hårda vintern och soliga sommaren kan vi rasera hela grunden för svenskheten, hela nationalidentiteten. Jag menar vad är kvar om vi tar bort den kalla vintern och soliga sommaren? Systembolaget, Allemansrätten och Bert Karlsson? Lycka till den som försöker bygga en nation med den trion, landet skulle kollapsa till en Mad Max tillvaro på en vecka.

- Nu ska jag ta älgstudsaren, svänga förbi LiDL och handla på mig ett par månaders konserverad mat, och sen bosätta mig i en avlägsen sommarstuga tills psykosen som den regniga sommaren kommer att orsaka är över.

- Kom inte i närheten av mig för jag kommer att skjuta för att döda, är de sista ord vi får ur Aron Gardinstång innan han avslutar intervjuen.

European Survey of Summer Quality 2009, källa (OECD ins)
  1. Spain
  2. France
  3. Poland
  4. Turkey
  5. Albania (Kosovo)
  6. Israel
  7. Bulgaria
  8. Finland
  9. United Kingdom
10. Norway
11. Sweden


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2 SvD SvD2 Metro1 Metro2 DN3
Annons