Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Så här skulle Prinsessan kunna se ut om hon verligen verkligen var upprörd över Daniel.
Så här skulle Prinsessan kunna se ut om hon verligen verkligen var upprörd över Daniel.

Svenska folket upprörda att Victoria inte är upprörd

Publicerad: 2009-05-29

En stor andel av den svenska allmänheten var idag upprörd över att Kronprinsessan Victoria inte var mer upprörd över Daniel Westlings njurtransplantation. Daniel Westling hade hållit njursjukdomen hemlig för allmänheten, men efter onsdagens transplantation vid Karolinska universitetssjukhuset valde Hovet att gå ut officiellt med händelsen.

Kronprinsessan Victoria hade dock valt att åka till Grönland tillsammans med Norges och Danmarks kronprinsar för att studera klimatförändringar och det besöket kommer inte att avslutas förrän på måndag.

Reaktionerna från svenska folket har varit mycket kraftiga och från flera håll har upprörda röster höjts om att Kronprinsessan faktiskt måste visa att hon "gives a fuck" om Daniel.

Camilla Johansson-Snorén, 33, berättar;
- Jag har gråtit hela dagen för Daniels skull! Att Prinsessan Victoria inte skäms, åka bort till Grönland när Daniel ligger intagen för en sån allvarlig sak, skäms kvinna!

Agda Persson, 72, kommenterar;
- Hon är inte ledsen nog över Daniels situation! Jag såg henne på TV, hon stod och log och skakade hand med folk på Grönland, det är skandalöst! Förskräckligt!

Elsie Nylander, 83, ger sin syn på saken;
- Inte kan hon lämna sin blivande make sådär och åka iväg, jag minns när min man Gösta opererade sin prostata, jag var minsann vid hans sida dag som natt. Mja, mja, det var bättre förr då unga kvinnor hade respekt för sin man.

Statsminister Fredrik Reinfeldt var informerad om att transplantationen skulle ske, säger hans pressekreterare Edvard Hönsgård. Men när han höll sin presskonferens om förlovningen den 24 februari i år visste statsministern ingenting om Daniel Westlings sjukdom. Källor nära statsminister talar nu för att statsminister Fredrik Reinfeldt faktiskt inte heller bryr sig ett piss om det.

Det är heller inte alla som är lika engagerade i Daniels njurbyte eller vart Kronprinsessan Victoria befann sig när transplantationen skedde, Carl Gustavsson, 28, berättar;
- Jag är varken rojalist eller emot monarkin, men jag undrar vafan den här nyheten har att göra i varenda jävla dagstidning? Som om det var något viktigt med att en person jag inte känner och aldrig kommer att lära känna har genomgått en njurtransplantation

Emelie Kreiborn, 26, berättar;
- Daniel Westling? Daniel Schmestling, killen fick en ny lever, big deal. Kan de inte skriva om någonting viktigt, till exempel att hälften av Somalias befolkning är i omedelbar risk att drabbas av svält på grund av att deras land har befunnit sig i krig i nästan tjugo år.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN DN SvD SvD GP1 GP2 GP3
Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!