Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
30 September 2023
 
Bengt-Arne pbrjade sitt konsultuppdrag efter att ha klagat p kommunens sopkrl.
Bengt-Arne pbrjade sitt konsultuppdrag efter att ha klagat p kommunens sopkrl.

Sur gubbe var allvetande geni

Publicerad: 2010-08-14

Gävle kommun har hittat en allvetande guru bland sina invånare. Det var en ren slump som ledde till att man hittade den äldre herren som går under namnet Bengt-Arne.

Gävle kommun kontaktade Bengt-Arne efter att ha läst en insändare från honom i Gävle lokaltidning, i ett brev klagade Bengt-Arne över att locket på kommunens soptunnor inte höll tätt och att det resulterade i att sopor ofta spillde över på gatan.

Det visade sig att Bengt-Arne satt inne med svar på flera av kommunens problem och Bengt-Arne bjöds sedemera in som rådgivare vid Gävle kommunfullmäktiges möten.

Lennart Axelsson, ordförande i kommunfullmäktige berättar hur värdefull Bengt-Arne är;
- När någonting som inte fungerar dyker upp på agendan brukar Bengt-Arne ryta till, slå med näven i bordet och bli alldeles röd i ansiktet.

- Sen berättar han oftast hur mycket bättre allting fungerade förr i tiden, och sen berättar han en lösning på problemet, en åtgärd.

Kommunfullmäktige Lennart Axelsson berättar att kommunen nu är helt beroende av Bengt-Arne och skulle panikslås utan honom;
- Han vet precis allting och han har alltid rätt, förklarar Axelsson.

- Jag kan bara rekommendera andra kommuner ute i landet att söka igenom deras äldre gubbar för att hitta såna här hjälpsamma invider som kan allting och som alltid har rätt, de borde börja med att leta igenom insändarna i sina lokaltidningar, föreslår Axelsson.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam