Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
18 Maj 2024
 
När Christer Fuglesang landar så skall alla ha apkostymer på sig.
När Christer Fuglesang landar så skall alla ha apkostymer på sig.

Stort skämt planerat inför Fuglesangs återkomst

Publicerad: 2009-08-19

I och med Christer Fuglesang nya resa till rymden planeras nu Sveriges största practical joke sen Lennart Svahn påstod att han var straight I TV-programmet "Blåsningen".

Skämtet går ut på att hela Sveriges befolkning ska klä ut sig till apor for att härma den klassiska filmen Apornas Planet, där astronauten Taylor spelad av Charlton Heston återvänder till jorden efter en rymdfärd och finner att apor har evolutionerats till intelligent nivå och erövrat planeten.

Hundratusentals svenskar har nu börjat förbereda skämtet genom att köpa och bära olika typer av apkostymer. En av de många tusen svenskar som redan införskaffat sin kostym är Johan Bergkvist som jobbar som handläggare på Försäkringskassan;
- En jobbarkompis berättade om detta på fikarasten att det var en plan på gång att lura Christer Fuglesang att apor tagit över jorden. Då tänkte jag liksom att wow, detta måste jag bara vara med på.


- Eftersom jag jobbar med ett kontorsjobb har jag valt att vara en intellektuell chimpans, det var antingen den eller en urangutangdräkt. Chimpanser är intelligentare så jag valde den. Det blir lite varmt på eftermiddagarna och det är lite krångligt att äta genom munnen på dräkten, men man måste ju uppoffra sig lite om vi ska lura Fuglesang, berättar Johan Bergkvist.

En annan person som också är med på skämtet ar polisen Patrik Holtunkvist som hörde om skämtet via Facebook, bland annat genom gruppen "Låt oss lura Christer Fuglesang!";
- Det är en jättekul grej men vi måste se till att alla är med på det i annat fall funkar inte skämtet.

Patriks yrkesroll kräver att han utstrålar ett visst mått av respekt och fysisk styrka, han har därför valt en auktorativ gorilladräkt;
- Det funkar jättebra, man kan bade springa och brottas i den. Häromdagen var vi tvungna att slå på blåljuset för att köra ikapp och vinka in en fartsyndare. Jag kommer aldrig att glömma ansiktsuttrycket han hade när vi kört upp jämsides med honom och jag vinkade åt honom att stanna, berättar Patrik.

Sakta men säkert anammar nu Svenskarna apdräkter och man räknar med att 80% av befolkningen kommer att vara ombytta och klara till veckoslutet. Ett antal svenska medieprofiler och politiker har uttryckt sitt stöd för skämtet, dock är det inte alla som behöver klä ut sig, både Paolo Roberto och Lars Leijonborg har tillräckligt utstående öron och tom blick för att kunna misstas för chimpanser. En annan kändis som slipper klä ut sig är Bert Karlsson som de senaste trettio åren sett ut som ett babianarsle i ansiktet.

Facebook "Låt oss lura Christer Fuglesang!"
http://www.facebook.com/group.php?gid=123372081970


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD SvD2 DN DN2 GT HD SvD3 SvD4 SvD5 DN3 DN4 DN5
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev