Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
2 Oktober 2022
 
Renault årsmodell 1992 är inte välkommen på den fina Granitvägen.
Renault årsmodell 1992 är inte välkommen på den fina Granitvägen.

Stort bilbråk i Varberg

Publicerad: 2009-05-18

En konflikt har i dagarna utbrutit i Varberg, boende på den fashionabla Granitvägen i Varberg har klagat över att någon vågat parkera en gammal Renault på deras gata. Upprörda röster talar även om "sossebilar" och "rostholkar" som befläckar området och utgör en ovälkommen syn då man bjudit in långväga gäster som man präktigt vill visa upp området för.

Ing-Britt Wallin, 51, arbetar inom den privata omsorgen i området i närheten av Granitvägen och kontoret ligger på Bandholtzgatan mittemot Granitvägen. Ibland är det inte så lätt att hitta någon parkering i området och det händer därför att hon ställer sin vita Renault Clio på Granitvägen som ligger mitt över gatan från arbetsplatsen.

En söndagskväll när hon slutade jobbet låg det en handskriven lapp på vindrutetorkaren med texten;
- Hej sossejävel, Vi tycker att du skall parkera din skabbiga gamla skitbil på Bandholtzgatan din patetiska låginkomsttagare. Hälsa chefen att det gäller tjänstebilar oxå, sen kan du försvinna ur vår åsyn /Vi bättre bemedlade på Granitvägen

Den anonyme lappskrivare ville inte ha Ing-Britt Wallins "skabbiga bil" parkerad på Granitvägen;
- Först blev jag jätteledsen, sen kom den kokande vreden över att någon i 2000-talets Sverige ens vågar tänka tanken att vara såhär präktig och överlägsen, berättar Ing-Britt för Svenskbladet.

Tidigare har boende på gatan varit på Ing-Britt och hennes arbetskamrater då de parkerat tjänstebilar på Granitvägen, men enligt gällande bestämmelser är detta fullt tillåtet.

- Nu gick de på mig personligen bara för att jag inte har någon överklassbil. Jag har inte gjort något fel och kan inte hjälpa att jag inte har mycket pengar till att köpa en dyr bil, berättar Ing-Britt.

Trakasseriet med lappen har gjort att Ing-Britt Wallin känner sig djupt förolämpad, hon har ett jobb inom vården där hon tar hand om rik som fattig, och hon prioriterar inte att köpa ny bil för att vara andra till lags.

De boende på Granitvägen delar dock inte Ing-Britt Wallins uppfattning om att alla människor är lika värda oavsett märket och årsmodellen på deras bil.
- Eftersom företaget inte gjort någonting fel och vi är för rädda för att våga kontakta dem har vi nu valt att trakassera en av deras anställda istället, en medelålders kvinna som jobbar inom vården. Att sätta anonyma lappar framstod som det mest mogna och effektiva vi kunde göra,
berättar en av de boende på Granitvägen som valt att vara anonym.

Ytterligare en av de boende på Granitvägen, fru Anita Silverkrantz har kommenterat händelsen;
- Fullt begripligt. Om man lagt ner miljoner på att skapa lite lebensraum i ett attraktivt kvarter där man slipper slödder, fattiglappar och tjugo år gamla bilar, så är det väl självklart att man vill slippa påminnas om att andra inte lyckats lika bra i livet som man själv.

Fru Silverkrantz förklarar vidare;
- Det vore för övrigt bra för Varbergs anseende om kommunfullmäktige beslöt att högst fem år gamla bilar tilläts i kommunen, och att det i vissa kvarter sattes upp skyltar som klargjorde att endast BMW, Audi, Mercedes fick parkeras utmed gatorna. Inga leasingbilar dock - i vindrutan borde det framgå att bilen är slutbetald, så att inga simpla uppkomlingar försöker tränga sig in i Varbergsnoblessen.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 27 kommentarer

Boende på granitvägem
Hej! Jag är boende på granitvägen sedan 1990 och skulle aldrig kunna tänka mig att någon skulle kunna göra något såhär respektlöst! Va källkritiska barn som läst den här artikeln!

?Moderaten?, (för 19 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Renault 19
Bilen på bilden är en Renault 19 och ingen Clio

Nicklas, (för 34 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

idioter
Fan kan inte raggarna från Varberg med Omnejd åka dit och parkera massor med Pilsnerbilar och en jävla massa. Raggarbilar

jocke , (för 36 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Gammal skit
Gammal skit från 2009.. inget nytt istället?

Janne, (för 36 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

SKÄMT hoppas annars skäms jag
Jag hoppas verkligen att detta är ett skämt. Om inte så hoppas jag att de som tror att de är bättre än andra hamnar på ett äldreboende där alla blir lika behandlade

Maggie, (för 36 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank