Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
2 Oktober 2022
 
Det är inte så jävla kul när någon stjäl från dig, eller hur datanörd?
Det är inte så jävla kul när någon stjäl från dig, eller hur datanörd?

Stöldvåg på Dreamhack var ingen stöldvåg

Publicerad: 2009-06-14

Åtskilliga datorentusiaster och fildelare på Dreamhack i Jönköping i helgen fick stora problem med dubbelmoral när åtskilliga av deras ägodelar försvann under det pågående copy-partyt. Polisen i Jönköping fick motta flera samtal från Dreamhacks besökare där de anmälde stölder av mobiler, kameror, bärbara datorer samt plånböcker.

Efter att Jönköpingspolisen kallats till platsen lyckades man anhålla en 16-åring samt grep ytterligare tre personer - 14, 15 och 16 år gamla. Den anhållne och de gripna ynglingarna vägrar dock medge att de begått något brott och hänvisar istället till hur förlegad nuvarande lagstiftning om ägande och egendom är.

Den anhållne 16-åringen har kommenterat sitt agerande;
- Det är inte stöld, detta är kamera- och mobildelande, det är kamera- och mobiltillverkarnas fel att de inte kommit på ett distributionssätt där de kan leverera en kamera eller mobil hem till mig till ett extremt billigt pris, och då är blir det helt enkelt min rättighet att få ta de här kamerorna och mobilerna utan att betala någonting alls för dem.

Även den gripne 15-åringen har uttryckt liknande åsikter;
- De som ägde mobilen och plånboken jag stal tjänar säkert massor av pengar på ett år, då är det inte hela världen att förlora en mobil och en plånbok, de kan de lär tjäna igen det, förlusten märks inte för dem.

Ett av offren, 22-årige Kristian Beckström från Göteborg som fick sin mobil stulen berättar;
- Nu när jag känt på hur det är att vara offer för mobil-delning så kommer jag aldrig mer att ladda ned en enda fil från Piratebay, jag trodde sånt här var sånt som bara drabbade gigantiska amerikanska medieföretag!

Ytterligare ett av offren, Pontus Eriksson, 21, från Värnamo berättar;
- Att det skulle ta något sånt här för att få mig att förstå att stöld är stöld, hur man nu än väljer att beskriva det. Jag ska skicka ett vykort till Henrik Pontén nu där jag ska be honom om förlåtelse för alla gånger jag tänkt att han är en irriterande jävel.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SvD GP
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 17 kommentarer

Torr humor much?
Helt idiotiskt.. Ibland tror man nästan att Bubba är ansvarig för smörja som denna! Skillnaden är på ett ungefär lika stor som skillnaden mellan en örfil och mord

Emil S, (för 38 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

ho
Det meddelas att Henrik Pontn visst är en irriterande jävel, och tankefelet att blanda ihop upphovsrättsbrott och stöld "är monumentalt", främst eftersom allting finns kvar vid upphovsrättsbrott.

Esau Persson, (för 45 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Humor som nästan sjönk ner till Homer
Hehe, ganska så elak "artikel". De flesta fattar förhoppningsvis skillnaden på kopiering och stöld ändå och att artikeln inte är "på riktigt". :P De är ganska duktiga på att formulera sig så man förstår det på svenskbladet (för det mesta)

Gurra, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Haha!
Det är skillnad på riktiga nyheter och satir också ...

Smart kille, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Haha!
Exakt, det är skillnad på att stjäla och kopiera

huvudvrk, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank