Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Journaliststudenten med wallraff-drömmar blev kränkt.
Journaliststudenten med wallraff-drömmar blev kränkt.

Sommarvikarierande journalisstudent blev kränkt

Publicerad: 2012-07-19

Journaliststudenten Alexander Rybom har vikarierat på Aftonbladet sedan juni. Men det som började som ett drömjobb har nu slutat upp i katastrof och förtvivlan.

Det var i torsdagsförmiddag som redaktören Janne Hal gav Alexander Rybom ett tydligt uppdrag. Alexander skulle göra ett reportage om den besvikne 43-årige man som fått fel meny i sin drive-thrubeställning på McDonalds i Upplands Väsby utanför Stockholm.

Alexander trodde det var ett skämt och ignorerade till en början uppgiften. Men Janne Hal menade allvar.

"Jag har läst två år på JMK. Mina idoler är Wallraff och Kapuncinzki. Mitt mål är en Pulitzer. Och så slutar det upp med att jag tvingas intervjua en besviken småbarnsfar på en parkering utanför McDonalds i Upplands Väsby… Det är kränkande" säger Alexander Rybom. 

Artikeln gick i tryck och blev en helsida. På internet har den blivit mycket uppskattad och har i skrivande stund mer än 400 engagerade kommentarer. Det är däremot inget som får Alexander att må bättre. 

"Den där sortens artiklar är ju något man läser om men aldrig tror ska drabba en själv … Nu förstår jag hur folk som plötsligt får cancer känner sig", säger Alexander uppgivet. 


Annons

Kenneth "Kringlan" Rask

Fler artiklar av Kenneth "Kringlan" Rask


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev