Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Magnus Bergkvist läste högt för barnen ur jättejättetråkig bok.
Magnus Bergkvist läste högt för barnen ur jättejättetråkig bok.

Småbarnsfar tvingades läsa jättetråkig godnattsaga jättemånga gånger på raken

Publicerad: 2012-12-13

Magnus Bergkvist, 37-årig trebarnsfar bosatt i centrala Enköping nattade barnen på onsdagskvällen.

Efter att ha jagat i fatt och iklätt de tre ungarna pyjamasar samt borstat tänderna på dem fick barnen välja godnattsaga ur bokhyllan. Efter ett antal minuter med skrik och bråk om vilken bok som skulle läsas kom så barnen överens om en sagobok. 

När pappa Magnus fick syn på tjockleken på boken ryckte han till. Magnus berättar med egna ord:

- Godnattsagan barnen enats om var närmare 900 sidor lång. Och sidorna var tunna som typ... ja, de var väldigt tunna. Men det var ju bara att börja läsa.

- Ja, inte nog med att den var ålderdomligt och svårt skriven, boken kändes liksom osammanhängande och orealistisk. Och så var den oerhört, oerhört tråkig. Och då menar jag jag har liksom läst de 100 första sidorna i "Sagan om Ringen", när det handlar om hoberna, hur håriga fötter de har och vad de dricker när de har fest. 

- De första hundra sidorna i "Sagan om Ringen" är liksom ingen lek. I filmerna visar de ju bara de hårga fötterna i en bild och sen är det klart, men i böckerna är det typ 4 kapitel om hobernas fötter och hur håriga de är. Folk verkar inte förstå det.

- Hobbit? Heter Hoberna Hobbits numera? Jaha. Ja, ja. Varför är det viktigt? För att kommentarsfältet under artikeln annars kommer att fyllas med folk som ska anmärka på att det heter hobbit istället för hob, numera? Jaha. Okej. Så var det inte i den översättningen jag läste.

- Jag läste Åke Ohlmarks översättning. Jävla bra. Gammaldags på ett sätt som liksom tillförde något till den här alternativa medeltidsvärlden. 

- Jag läste i alla fall den här sagan som mina barn hade valt ut och de fattade ingenting, men de satt där och log och tittade på mig. Som om de bara ville höra min röst. Och då läser man ju för att de små liven ska somna.

- Men de somnade ju aldrig. Jag läste den där hittepåboken jättemånga gånger på raken innan de somnade. Moralkaka på moralkaka och tunna jävla sidor var det också. Nej, den där boken kan jag inte rekommendera någon att läsa. 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev