Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
4 Oktober 2022
 
Magnus Bergkvist läste högt för barnen ur jättejättetråkig bok.
Magnus Bergkvist läste högt för barnen ur jättejättetråkig bok.

Småbarnsfar tvingades läsa jättetråkig godnattsaga jättemånga gånger på raken

Publicerad: 2012-12-13

Magnus Bergkvist, 37-årig trebarnsfar bosatt i centrala Enköping nattade barnen på onsdagskvällen.

Efter att ha jagat i fatt och iklätt de tre ungarna pyjamasar samt borstat tänderna på dem fick barnen välja godnattsaga ur bokhyllan. Efter ett antal minuter med skrik och bråk om vilken bok som skulle läsas kom så barnen överens om en sagobok. 

När pappa Magnus fick syn på tjockleken på boken ryckte han till. Magnus berättar med egna ord:

- Godnattsagan barnen enats om var närmare 900 sidor lång. Och sidorna var tunna som typ... ja, de var väldigt tunna. Men det var ju bara att börja läsa.

- Ja, inte nog med att den var ålderdomligt och svårt skriven, boken kändes liksom osammanhängande och orealistisk. Och så var den oerhört, oerhört tråkig. Och då menar jag jag har liksom läst de 100 första sidorna i "Sagan om Ringen", när det handlar om hoberna, hur håriga fötter de har och vad de dricker när de har fest. 

- De första hundra sidorna i "Sagan om Ringen" är liksom ingen lek. I filmerna visar de ju bara de hårga fötterna i en bild och sen är det klart, men i böckerna är det typ 4 kapitel om hobernas fötter och hur håriga de är. Folk verkar inte förstå det.

- Hobbit? Heter Hoberna Hobbits numera? Jaha. Ja, ja. Varför är det viktigt? För att kommentarsfältet under artikeln annars kommer att fyllas med folk som ska anmärka på att det heter hobbit istället för hob, numera? Jaha. Okej. Så var det inte i den översättningen jag läste.

- Jag läste Åke Ohlmarks översättning. Jävla bra. Gammaldags på ett sätt som liksom tillförde något till den här alternativa medeltidsvärlden. 

- Jag läste i alla fall den här sagan som mina barn hade valt ut och de fattade ingenting, men de satt där och log och tittade på mig. Som om de bara ville höra min röst. Och då läser man ju för att de små liven ska somna.

- Men de somnade ju aldrig. Jag läste den där hittepåboken jättemånga gånger på raken innan de somnade. Moralkaka på moralkaka och tunna jävla sidor var det också. Nej, den där boken kan jag inte rekommendera någon att läsa. 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 15 kommentarer

Kuk
...Där finns somligt som är svårt att förstå, och detta liksom vad som står i de övriga skrifterna förvränger okunniga och obefästa människor, till sitt eget fördärv.

Apansson, (för 42 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

GOD JUL
Jag läser ingenting för mina barn.Jag slår dem med en ankarkätting tills sömnen inträder. GOD JUL till alla andra fridsamma föräldrar!

Max Trissén, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Sedelärande sagor
Jag läser Kampen om Järntronen för mina barn, för den är lite som American Psycho, man fokuserar nämligen på det väsentliga - hur folk är klädda och vad de äter.

Anonym i kostym, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Sagan
Mina barn ville också ha nån fet sagobok, jävla svårläst var den. Å trist som fan, kakor på kakor i den boken också, tror den hette Sveriges rikes lag eller nåt sånt. Fast sen kom jag på en sak, dom kanske inte ska läsas som sagoböcker, det kanske är en annan sort helt enkelt...

Carl, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Brännvin i snuttefilten
Jag brukar berätta om min grava alkoholism och låta ungarna smaka på drycken som gjorde mitt liv till ett helvete.Efter det sover de gott hela natten.

Ragnar Gottwing, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank