Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
6 Oktober 2022
 
Skyddsjakt på människor har än så länge inte gett något resultat.
Skyddsjakt på människor har än så länge inte gett något resultat.

Skyddsjakt på människor går dåligt

Publicerad: 2010-01-02

Idag avslöjades att det beslut som togs för åtskilliga hundra år sedan om skyddsjakt på människor inte har gett något som helst resultat, människoantalet fortsätter istället att öka. Många vargar menar nu att situationen är desperat.

Beslutet om skyddsjakt på människor var kontroversiellt när det togs, men ansågs som den enda åtgärden när antalet människor återigen ökade explosionsartat efter digerdöden på 1300-talet. Gråben Ulf kommenterar;
- Efter digerdöden fick vi ett kort andrum då människorna lät bli att hugga ned vår skog för att tränga ut oss, men efter det har det bara blivit värre och värre. Ser man till de senaste århundradena har människorna bara blivit fler och fler och av oss vargar finns bara strax över 200 kvar.

Gråben menar även att media för en svartmålningskampanj mot dem och får folk att tro att dem är onda. Inte bara i filmer som vänder sig till de unga utan även i serietidningar som de allra yngsta läser;
- Mediebilden mot oss är kompakt, varför är vargen i Bamse alltid den elaka? Men Bamse är översnäll trots att han är en björn och minst lika farlig som en varg. Prova att klappa en björn nästa gång du är i skogen så ska du få se hur snäll den är...

Jägaren Stig-Arne Bondlurksson från Hagfors i Dalarna berättar om varför han vill jaga varg;
- Vargen är egentligen inte så farlig för oss människor, men de konkurrerar ju om älgarna som vi också vill jaga. Vargen får jaga älg hela året och vi bara några veckor på hösten. Så desto fler vargar vi knäpper ju roligare blir det för oss på hösten.

Stig-Arne menar dessutom att vargarna stör den naturliga ordningen som råder ute i naturen;
- Ibland under älgjakter irrar en av våra jakthundar sig in på vargterritorium och blir dödad, så ska det naturligtvis inte vara, naturen med dess djur ska inte diktera villkoren för oss människor, naturen ska vara vår bitch.

- Sen är det ju jävligt ballt att kunna säga att man har skjutit en varg också, tillägger han, spottar ut sin snus och fäller ned öronen på militärkepsen.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2 DN3 SvD SvD2 HH VLT DT NWT Nyhetskanalen GP GP2 GP3 Expressen HD SydSv SydSv2 SvD3
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 14 kommentarer

jaga varg
stig, du har helt fel. psyco

nnjj, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Re: Jaga hundar
Just det Emilia! Det är därför vi inte ska ha vapenlicenser eller -begränsningar. Det är aldrig verktyget som skadar utan bara andra människor. I och för sig har hundar till skillnad från vapen egen vilja och kan bli psykotiska - men det visar bara hur otroligt ofarligt det är med ett själlöst verktyg som en automatkarbin. Hundar som avlats för stora tänder = vapen = ofarligt! Ingen kan misstycka.

Frenade Vapenlobbyn i Sverige, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Jaga hundar
Den kommentaren visar på ren och skär dumhet. Pitbull, exempelvis är en av de bästa familjehundarna. Stafford är även kallad för nanny-dog. De så kallade kamphundarna är oftast väldigt fina, problem uppkommer på grund av korkade ägare. Skall vi se till hundars mentalitet så är golden retriver den ras som gått till flest angrepp mot människor.

Emilia, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Vargjakt = Vargmord
Just det. Alla som inte förstår att vargar är underbara varelser som förstår hur det är att vara missförstådd och gör sig fantastiskt bra på en affisch är inte bara onda, utan måste dö! Liksom deras familjer! Intill sjunde led!

Jens Jasper G, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vargjakt = Vargmord
Vargjakten är en skam för Sverige. Vargjakten är inget annat än vargmord. Jakten på varghatare måste släppas fri.

Anders, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam
Twingly BlogRank