Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Anställda vid Luftfartsverket har spenderat dagarna med att ladda ned porr.
Anställda vid Luftfartsverket har spenderat dagarna med att ladda ned porr.

Sju uppgsagda på LFV efter att ha porrsurfat

Publicerad: 2009-05-06

Luftfartsverket har under en längre tid haft problem med kapaciteten i sitt datasystem och deras nätverk har varit långsamt. När de gjorde en beslastningsutredning tidigare i år märkte de att problemen berodde på att några ur personalen laddat ner pornografiskt material.

– Trots att det är helt förbjudet att porrsurfa på arbetstid har de ägnat sig åt det här i en enormt stor omfattning. Det handlar ibland om hela 75 procent av arbetstiden, vilket är anmärkningsvärt då resten av personalen bara spenderar 65 procent av dagarna till chat, datorspel och nätdejting, berättar informationsdirektören Lars Rödinng, som för övrigt för tredje månaden i rad innehar avdelningens bästa poäng i minröj.

- Vi vet inte riktigt hur länge detta pågått. Men undersökningen gjordes i mars och då uppdagades den konstiga trafiken. Det är säkert i viss mån negativt för vår image och i framtiden kommer vi att trycka hårdare på att dölja våra aktiviteter, berättar Stefan Rödin för Svenskbladet.

Även andra personer i byggnaden där Luftfartsverket har sitt kontor har erfarit personalens aktiviteter. Städerskan Gelila Berhanu vid företaget Städ & Städ AB, som innehar kontraktet att städa Luftfartsverkets lokaler, berättar;
- Jag tyckte faktiskt att keyboard och möss var ovanligt slemmiga på Luftfartsverket, och jag undrade över varför de gjorde av med nästan dubbelt så mycket toalettpapper övriga städobjekt.

Luftfartsverket meddelar nu att de utpekade personerna har nu sagts upp från Luftfartsverket och istället kommer de överföras till olika tjänster inom Migrationsverket.
- Det finns säkerhetsmoment vid informationshanteringen inom Luftfartsverket och då passar det sig inte att sitta och titta på porr och onanera hela dagarna i sträck, berättar Stefan Rödin.

- Däremot är detta vid Migrationsverket inget problem utan snarare en merit, berättar Rödin.

Vid Migrationsverket bekräftas denna bild;
- Sån här talang kan inte slösas bort på Luftfartsverket, här på Migrationsverket har vi gjort det till en konst att leka med sina testiklar hela dagarna och de ska vara hjärtligt välkomna till oss, berättar Axel Pettersson kommunikationsansvarig vid Migrationsverket.

Ordförande för fackförbundet ST inom Luftfartsverket, Sven-Olsen Eriksson, väljer att inte kommentera ärendet när Svenskbladet söker honom, hans sekreterare låter hälsa att Sven-Olsen är upptagen att ta sina flöjtlektioner och inte har tid att prata med pressen.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka