Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 
SJ - Satans Järvägar bjuder på en försmak av helvetet.
SJ - Satans Järvägar bjuder på en försmak av helvetet.

SJ ville ge försmak av helvetet

Publicerad: 2010-07-15

- Vi såg det som en service för passagerarna. Vi ville bjuda på något extra, säger Ulf Adelsohn, styrelseordförande för SJ – Satans Järnvägar, i ett pressmeddelande.

Ett SJ-tåg mellan Stockholm och Göteborg blev stående i sex timmar i stekande sol. Vatten och mat tog slut i serveringen och innan passagerarna krossade fönstren uppmättes 60 grader i vagnarna.

Målgruppsanpassad marknadsföring
- Av alla folk i världen är ju de ateistiska svenskarna en av våra största invandrargrupper i helvetet. Vi tyckte helt enkelt att det kunde vara juste att mötas upp redan här i jordelivet och ge en liten ”taste of hell”. Så vi bildade SJ – Satans Järnvägar, säger Ulf Adelsohn.

- 60 grader är ju inget mot vad som väntar, men vi tyckte att det kunde vara en svalkande inkörsport. Vi är lite besvikna på den respons vi har fått hittills, fortsätter Adelsohn.

SJ får kritik för att det inte finns reservbatteri som kan styra ventilation eller fönster när elen till tågen slås ut. Passagerarna blev som fångar i de stekheta vagnarna.
- Jo jo, men det var ju lite av tanken. Hur skulle vi annars kunna skapa vår taste-of-hell miljö?, menar Adelsohn.

Fas två av tre
Ugnsmarineringen av passagerarna var steg två i en långsiktig marknadsföringsstrategi. Steg 1 var i vintras när man prickade in de enskilt viktigaste dagarna för passagerare att nå fram, då man såg till att underbemanna snöröjningen.
- Vi vill röra oss mellan extremer. Det är ju trots allt en ganska extrem miljö vi vill marknadsföra, säger Adelsohn.

Bocken med oxpiskan
Vad fas tre i marknadsplanen är vill Adelsohn inte röja. Men en insatt källa från SJ:s pr-avdelning avslöjar för Svenskbladet att passagerarna på ett tåg kommer få en obehaglig överraskning när de stoppas strax efter Hallsberg.
- De kommer att tvingas ut och spännas fast framför loket. Sen får de själva få dra tåget till Stockholm. En rasande bock kommer att sitta med en 5 tums oxpiska på loket och sveda alla ryggar blodiga.

Den anonyma marknadsföraren spår att detta kommer att bli kronan på SJ:s marknadsföringsverk.


Annons

Sune Holm

Fler artiklar av Sune Holm


Relaterade länkar: Expressen Bl1 Bl2 Bl3 AB DN SVD SVD2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

suck
Ja det kommer säkert bli kaos i vinter med. "Åfan det snöar i norden, IGEN?!"

hejd sj, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Behåll isen i magtrakten !
Jag finner att nergången till Inferno är väl planerad men dåligt utförd. Inte skall det väl vara så lätt att lämna Purgatorio när man väl har hamnat där. Varför inte ha en skärm i varje vagn (och som faktiskt drivs med ett reservbatteri endast för det ändamålet), där det projiceras isglassar, iskuber och dricksglas med isanrikat mineralvatten. Alltså nyckelordet IS.

Bertil Nelhans, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Det behövs serier!
Jag tycker att det saknas serier på den här sidan! Varje seriös (och oseriös) tidnings-sajt måste ha serier! Kolla in på http://hajviken.se och skicka ett mejl om ni är intresserade!

Hajviken.se, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Det finns mer att hämta ?
Det förefaller onekligen som att SJ hämtar inspiration ur Den Gudomliga Komedin, kanske prova köra ett tåg med fönster som inte går att dra upp för att simulera den 2:a kretsen där de vällustiga blåser kring i en storm? Att gå direkt ned till den 9:e kretsen och låta Ulf tugga på de mest besvärliga resenärerna kanske kan vänta några år.

Kjell Guevara, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Slipp hngpattarna - kp en korsett frn Bella-Jane!
Twingly BlogRank