Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
2 Oktober 2022
 
Sverigedemokraterna firar sedan de köpt en katapult på Blocket.
Sverigedemokraterna firar sedan de köpt en katapult på Blocket.

SD stärker svenska försvaret

Publicerad: 2010-10-16

Sverigedemokraterna (SD) har tagit pengar ur egen ficka för att stärka det nedrustade svenska försvaret.

Detta ska man, enligt SD:s partisekreterare Björn Söder ha gjort eftersom man befarar att det "någon gång, någonstans" kan ske "något" som det krävs "militära insatser" mot. 

Därför har Björn Söder och den gamla exmilitären Stellan Bojerud (SD) tillsammans lagt ut pengar på en medeltida kastmaskin som de hittat i en annons på Blocket. Denna kastmaskin ska, enligt Blocketannonsen, ha "förödande förstörelsekapacitet". Kastmaskinen, eller "katapulten" som SD valt att kalla den, ska integreras med artilleriet i den svenska armén. I armén är det tänkt att "katapulten" ska användas i strid.

När Svenskbladet når Sverigedemokraternas partisekreterare är han mitt uppe i firandet efter att ha införskaffat "katapulten".

Björn Söder:
- Egentligen får vi inte prata med pressen när vi druckit. Det sa Westling på något trött jävla pressmöte, men vad fan. Jag är så jäääääävla glaaaad! (Söder instämmer i en manskör i bakgrunden) Ka-ta-pult-en, tja-la-la-la-la!

- Vår förhoppning är att Katapulten ska användas i strid. Vidare hoppas vi man inser hur pass värdefulla dessa katapulter är för försvaret och att man köper in fler. Just nu har Stellan och jag inte råd, eftersom vi inte fått vår första riksdagslön än och det verkar ta skitlång tid att få tillbaka pengarna vi lagt ut. Och jag vill gärna ta en kaffe och negerboll ute på stan på måndag, det är så trevligt att ha något att se fram emot på måndagsmorgonen när man har hela veckan framför sig, säger Björn Söder.

Sverige har inte varit officiellt i krig sedan 1809 och har således mer än 200 år av fred. Det är dock inget som hindrar Söder och Bojerud från att betala 6000:- ur egen ficka (3000:- var) för att "förstärka" det svenska försvaret.

- I Sverigedemokraternas skuggbudget för 2011 så har vi budgeterat för inköp av... jättemånga katapulter. Vi tänkte att om man skär ner på... sånt som inte är.. dåligt.. för pensionärer.. så har vi råd, menar Söder.

- Om inte Försvarsmakten vill ha vår katapult så kan vi i alla fall använda den till att kasta ut alla jävla invandrare.

I bakgrunden hörs plötsligt Jimmie Åkesson i en ganska klen och illa genomförd imitation av Ving Rhames:
- We're gonna get medieval on their asses! 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: Blocketannonsen
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 5 kommentarer

Äntligen..
.. lite upprustning! Det var av denna anledning jag röstade på SD! Hur ska Sverige klara sig genom framtidens krig om vi inte uppgraderar försvaret? VA?!

Kjell Sens, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Tyvärr
Ibland är man jävligt nere när man är full, då är inte direkt humorn på topp. Men som nykter så tycker jag faktiskt att denna artikeln var lite av en cheapshot ändå. Att driva om SD's rustivran kunde gjorts mycket bättre. även om få människor förstår ämnet idag.

Gustav, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

SD har en realistisk syn på verkligheten
http://www.gp.se/gptv?path=gptv.abcdn.net/TV-ARKIV/Goteborg&playfile=12270_Sverigedemokrat_vill_tillbaka_till_bondesamhallet_130662.pls

Hadar Brulle, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Tyvärr
Det måste vara tråkigt att inte ens ha någon humor när man är full.

Karl, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Tyvärr
Den här artikeln var faktiskt inte så jävla bra, nog för att SD (och inom vissa mån FP) är dom enda som kommer ihåg att sverige en gång i tiden hade en militär. Men katapult är lite väl lamt exempel. det märkts att ni inte haft mycket att skämta om på den här lagom bortglömda frågan som ingen sate bryr sig om endå.Annons
Cuzz Cazooka
Twingly BlogRank