Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
2 Oktober 2022
 
Rekordinspektionen kommer att införas i Guinness rekordbok.
Rekordinspektionen kommer att införas i Guinness rekordbok.

Scan slog världsrekord i grisinspektion

Publicerad: 2009-12-02

Under fredagen och måndagen lyckades företaget Scan slå världsrekord i grisfarmsinspektion, under de två dagarna lyckades man inspektera inte mindre än 50 olika grisfarmer. Inspektionerna utfördes av speciellt utbildade personer från Scans marknadsföringsutbildning och rekordet kommer att föras in i nästa utgåva av Guinness rekordbok.

Enligt källor inom Scan utfördes kontrollerna för att säkerställa att deras konsumenter inte får ohygieniskt kött från djur som levt under inhumana förhållanden, men enligt alla andra källor i resten av världen genomfördes inspektionerna eftersom Scan håller på att skita på sig inför den stora julhandeln då efterfrågan på fläskprodukter som julskinka, prinskorv och sylta är enorm.

Som i ett trollslag passerade samtliga grisfarmer inspektionen på endast två dagar. Scan lovar nu att utföra fler regelbundna kontroller med fem års mellanrum.
Margareta Thorgren, Public relations manager vid Scan kommenterar;
- Samtliga farmer har passerat våra kontroll med endast smärre anmärkningar på ventilation och börjar därmed återigen att leverera griskött till oss.

- Det var väl bra? Alla grisuppfödare blev snälla över en natt, alla grisar blev glada, och vi kan fortsätta sälja fläsk till snåla konsumenter för 25kr/kg som uppenbarligen kommer från glada och humant hanterade grisar.


- Det är skönt att lägga detta bakom oss tycker vi på Scan, slutet gott, allting gott. Glöm inte heller att kika in på Scans nya blogg där marknadsföringsmänniskor och inte veterinärer bloggar om hur bra Scans kött är, låter Margareta Thorgren hälsa.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DT NWT Land Dagens Media Skanskan kristianstadbladet GT KvP BT SvD SvD2 DagensPs NT HD HD2 DN DN2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Jävlar vad det vände sig i magen
Nu måste jag springa och bajsa, det har kommit i kalsongerna. Stackars de fina grisarna de ser så kränkta ut. Men nu måste jag springa, hej då!

Kent Agent, (för 28 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Håller med
Jag vill inte att min mat ska vara glad. Den ska vara död. Inte glad, ledsen, uppspelt, utan bara död. Eventuellt kan den få vara grillad.

Mansgrisen , (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Glada grisar - varför då egentligen?
Kött är mord Kött från olyckliga djur är grov misshandel

sara, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Glada grisar - varför då egentligen?
Varför är det viktigt att köttstycket som jag tuggar på var glatt innan det dog? Det är väl bättre att det blir gladare just när det dör, om det nu ändå måste dö? Så ju sämre grisarna har det i livet, desto bättre borde det väl kännas för dem att dö?

Eftertnksam, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank