Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Medelålders par klantar sönder datorn och mannen av de två bär vansinnig keps på bild
Medelålders par klantar sönder datorn och mannen av de två bär vansinnig keps på bild

Sävliga "Svenne Banan"-Sverige möter "White Trash"-Amerika

Publicerad: 2010-06-25

Ett medelålders, medelmåttigt och mediahungrande par kontaktade lokaltidningen Dalademokraten med ett i sina ögon spännande scoop. Anders och Anna Nyman, som paret heter, hade köpt en laptop för 4 400 kronor, men datorn höll bara i en vecka. Skärmen hade totalt demolerats och datorn blev obrukbar.

Borlänge Teknik Center vägrade att ta tillbaka datorn, då säljaren Martin Akurhed anser att datorn utsatts för yttre åverkan.

- Skadan kan inte ha uppkommit på annat sätt, säger han.

- Jag känner mig kränkt-repliken försvarar Anders Nyman sig med, och faktiskt också något undvikande på frågan om de råkat haft sönder datorn av misstag. Den mest uppenbara anledningen, kunde tyckas, att de råkat klämma något i den men ville ej stå för detta klanteri.

Dagens Svenskbladet intresserade sig för den något osannolika bortförklaringshistorien, som det av någon outgrundlig anledning valdes att skrivas en artikel om, och ringde upp den ansvarige skribenten Hans Dahlqvist - och reaktionerna lät inte att vänta på sig:

- Jag ger FAN i er helt enkelt! ryter han i luren så att det brusar till i andra änden, samt i trumhinnan på Svenskbladets reporter. Innan Dahlqvist slänger på luren i örat på oss hinner han också gurgla till:

- Jag får min DJÄVLA lön iallfall!

Det absolut mest märkliga i denna historia var inte det faktum att ett sävligt par agerade på ett typiskt svenskt sätt, med ett starkt behov att få gnälla och bortförklara sig, och därmed inte ta ansvar för en fumlig handling. Inte heller det faktum att de tvunget måste göra det i lokal media som ändå ingen vettig person läser.

Det som var i genuint iögonfallande och som Svenskbladet som första tidning exklusivt kan konstatera var att mannen av de två valde ha på sig en ytterst ovanlig huvudbonad när en bild skall tas till artikeln i Dalademokraten. På kepsen som han bär, som han vill visa upp inför omvärlden - samt för kompisarna vid det lokala ölcafét i hålan där han bor - står det en text som fullkomligen tar andan ur den person som exponeras för den. Det står i stora bokstäver "I love Jesus". Denna slogan - och produkt - som på något sätt blivit ett symbol för det socialmisäriga, husvagnsinfesterade och olycksbådande "white trash"-Amerika.

Nutidshistoria hade därmed förevigats på bild; Sävliga "Svenne Banan"-Sverige möter "White Trash"-Amerika. Svenskbladet fotograferade inte - men likväl åskådliggjorde ögonblicket för omvärlden.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev