Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Bullshitnivån ligger nu på samma nivå som när Edvard Unsgaard uppdaterar sin Facebookstatus.
Bullshitnivån ligger nu på samma nivå som när Edvard Unsgaard uppdaterar sin Facebookstatus.

SÄPO höjer nationell bullshitnivå från 2 till 3

Publicerad: 2010-10-02

På fredagsmorgonen gjorde SÄPO ett oväntat uttalande när de deklarerade att de pratade värre bullshit än någonsin tidigare.

Underrättelsechefen Roger Pansartask vid SÄPO berättade under fredagsmorgonen;
- Vi höjer nu risknivån för bullshit till tre på en skala som löper till fem då vi bedömer att vi som organisation kan förvirra allmänheten med diverse kryptiska uttalanden som egentligen inte säger någonting.

- Det är första gången vi höjer nivån sedan vi införde den, den är faktiskt baserad på USA:s Homeland Security terrorskala. Vi fick den i ett "spionpaket" som våra amerikanska kollegor skickade över.

- Faktum är att den kom med en sån där plansch på väggen där man kan mäta skalan, den sitter på väggen på SÄPO:s högkvarter, vi drog lott om vem som skulle få sätta en magnet på dagens risknivå och det blev faktiskt jag!
Berättar en entusiastisk Pansartask.

Inga närmare uppgifter
Pansartask var dock oförmögen att ge vidare detaljer om varför bullshitnivån upphöjts ett steg;
- Vi har vårt uppdrag från regeringen, regeringskansliet och Försvarsmakten där det bland annat ingår att prata bullshit. Men vi kan inte lämna någon vidare information om varför bullshitnivån gått upp till nivå tre.

Roger Pansartask menar dock att allmänheten kan sätta sin tillit till SÄPO;
- Vi har i grunden en utbildad och övad beredskapsorganisation. Vår bedömning är att bullshiten är satt på en tillräcklig nivå.

Göran Stollerud professor i underrättelsetjänstteori samt expert på olika typer av nivåer har kommenterat;
- Antingen vet man väl något helt säkert eller så vet man inte? Om man vet om ett terrordåd som kommer utföras så griper man dem misstänkta, ifall man inte vet det så låter man bli, vad är poängen med nivåerna?

- När jag ringde hem på lunchrasten berättade min fru att middagsnivån för raggmunk med fläsk hade höjts till nivå tre. Hon förklarade att det fanns en överhängande möjlighet att raggmunk med fläsk skulle serveras, men det var på inget vis bekräftat och kunde lika gärna utebli.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD DN GP Aftonbladet SvD2 Sydsvenskan HD SvD3 SvD4 OT Expressen Expressen2 Aftonbladet aftonbladet2 Aftonbladet3 Aftonbladet4 Expressen3 Expressen4 Expressen5 Expressen6
Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!