Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
2 Oktober 2022
 
Sofia Karlsson, 10 år ville att luciatåget skulle vara vitt i år
Sofia Karlsson, 10 år ville att luciatåget skulle vara vitt i år

Sanningen bakom pepparkaksgubben

Publicerad: 2012-12-10

Sofia Karlsson ville ha ett vitt tåg i år.

Många har upprörts över att lille Mio, 10 år inte fick vara pepparkaksgubbe i luciatåget. Enligt läraren skulle det ha varit någon som skulle ta illa vid sig.

Vem denne "någon" är har inte framkommit. Inte förrän nu, när Sofia Karlsson, 10 år och klasskamrat till Mio framträder och berättar i en exklusiv intervju för Dagens Svenskbladet att hon ville ha ett vitt luciatåg i år. Och när hon hörde att det skulle gå en brun gubbe i tåget blev hon oerhört kränkt och ledsen och efter att hennes föräldrar och släktingar och hennes föräldrars vänner och deras släktingar och deras livvakter haft ett mycket långt och mycket allvarligt samtal med läraren, så gick slutligen läraren med på att ta bort den bruna gubben, mot att två röda gubbar skulle få gå med.

- Allt hade kunnat bli så fint om inte den där bruna ungens mamma hade skvallrat, säger lilla Sofia med tårar i ögonen. I år skulle jag ha varit Lucia, men jag har fått så ont i magen av allt det här så jag vill nog inte gå.

Sofias föräldrar funderar nu på att flytta från Laxå kommun, de tycker att det blivit för mycket mångkultur där. Eventuellt emigrerar de till Norge.

- Vi har hört att de inte tar emot så mycket invandrare där, och det känns tryggt, säger Sofias mamma Irene och lägger armarna i kors och blickar västerut, mot det nya hemlandet.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: Exp AB NA SVT SR SVT Debatt
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 22 kommentarer

Re: Re: Parafras
Ja men ni har ju omarbetat bilden.Där är ju farbror Kurt,Lennart och Svenssons Bertil.Flickan är ju lill-liten idag medan bakgrundsbilden är minst 20 år gammal,så nog har ni gjort en parafras?

Sassa Hanssen, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Parafras
En parafras är en omskrivning, omdiktning eller bearbetning av en text, bild eller målning, ett musikstycke, litterärt verk eller konstverk. Nej detta är inte en parafras.

Ruffa, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Parafras
Heter det inte parafras när det är påhittat?Texten är helt klart en parafras på något jag läste i en skämttidning någon gång.

Sassa Hanssen, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Inte helt okej..
Men det är ju påhittat. Texten är ju en parodi.

Patrick, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Inte helt okej..
Texten känns ju aningen påhittad?! Allt för att skapa debatt! På tal om debatt! http://www.facebook.com/JagSagerValForFanPepparkakaOmJagVill

Karl Mikael, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!
Twingly BlogRank