Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Den här gatuaktivisten kommer säkert bli lugnare och trevligare efter ett rejält kok stryk.
Den här gatuaktivisten kommer säkert bli lugnare och trevligare efter ett rejält kok stryk.

Sänkta krav på Polishögskolan

Publicerad: 2012-03-17

Kraven för att bli antagen till polishögskolan ändras på en rad områden, bland annat genom slopat läsförståelseprov och lättare konditionstester för manliga sökanden.

I fortsättningen kommer intagningen baseras på främst två olika prov, det första är batongprecisionsprovet, vilket mäter styrka och hastighet i den sökandes swing. Minimumkravet för alla sökande kommer ligga på en nivå där man med full kraft kan träffa en fredlig aktivists mjukdelar samtidigt som man undviker grövre skador på huvud och interna organ.

Det andra provet går ut på att klä på sig polisuniformen med gylfen åt rätt håll och vardera ben på varsin sida, och en arm i vardera ärm på jackan.

De nya intagningskraven är ställda i relation till polisens uppgift som en renodlad utryckningsstyrka som är redo att ingripa hårdhänt och städa upp där samhällets övriga institutioner (skola, socialtjänst, anstalter) misslyckats.

Dom uppdaterade arbetsutinerna bygger på det vetenskapliga resonemanget att ju hårdare man slår gärningsmannen, desto mer ångrar sig denne. Samhället blir mer harmoniskt i längden i takt med att busarna får ordentligt med spö.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SVD svtdebatt DN Sveriges Radio
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 10 kommentarer, (för 22 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Rätt 0 Slätt
Siffrorna kommer ursprungligen från Indien via Arabien.

Indoarierson, (för 45 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Ander
En sund invändning mot ett av de tidigaste tecknen på smygislamiseringen av samhället. Själv använder jag sedan MCMXCV endast hederliga västerländska siffror. 0 är dock okej, då den, precis som arierna, närmast är från Indien. SD MMXIV!

Kent E Jimmiesson, (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Rätt 0 Slätt
Jag noterar att Ni använder arabiska siffror...

Ander, (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Språk- och underdånighetskrav
Ni har helt misstagit er på att kraven vid antagning till PHS har sänkts. Istället har man infört helt nya krav medan de gamla fått stå tillbaka en smula. Således ska det prioriteras kunskaper i arabiska språket liksom att vara artig på arabiska. Därmed anser PHS och RPS att en så pass extensiv brottsförebyggande insats - helt enligt resultaten från BRÅ:s 10-åriga forskningsprojekt, att inga fler insatser behöver genomföras.

Rtt O Sltt, (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank