Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
27 November 2021
 
Ljudvågorna från studenternas lastbilsflak starka nog att riva hela Linköping
Ljudvågorna från studenternas lastbilsflak starka nog att riva hela Linköping

Samarbetet mellan studenterna och rivningsfirman urartade

Publicerad: 2011-06-10

Jan Mehr på rivningsfirman Rivallt betalade studenterna för att de skulle riva ett hus med hjälp av ljudvågor, men allt spårade ur och de centrala delarna av Linköping sveptes med i rivningsvågen.

Jan Mehr hade fått idén när han läste om hur Joshua rev Jerikos murar bara genom att gå runt och tuta lite i trumpeter. Jan Mehr tänkte att det skulle bli en enkel och billig lösning, samtidigt som studenterna skulle få en slant för besväret.

- De går ju ändå runt och väsnas i en vecka, varför inte bara organisera dem kring ett rivningsprojekt och förena nytta med nöje?

Huset de skulle riva var ett gammalt miljonprogramhus med hussvamp och kackerlackor och låg i stadsdelen Berga och det föll förvånansvärt fort. Studenterna hade mer energi och kastade sig över grannhuset som också såg lite nergånget ut. Och innan de visste ordet av hade hela stadsdelen Berga rivits.

- Vi hann knappt starta stereon på lastbilsflaket så blåstes husen omkull, berättar en av studenterna, som fortfarande bär sin vita mössa käckt på svaj och har halsen dekorerad med serpentiner i gult och blått.

- De boende såg lite snopna ut och barnen grät när de inte fick med sig sina leksaker ut.

- Fyfan vad vi är bra! vrålar en överförfriskad ung dam med alldeles för kort kjol.

- Det var för enkelt. Vuvuzelorna kom aldrig till användning. Så vi ville prova lite tuffare hus. Större utmaningar så att säga, vi kände att vi kunde detta. Vi ägde, fortsätter studenten med mössan lika käckt på svaj.

Efter att Berga jämnats med marken körde man således i konvoj in mot staden. Den kulturskyddade delen, Gamla Linköping stod stadigt, så de satte eld på husen och tågade mot Domkyrkan.

Efter ett envist arbete och mycket hög musik började också den gamla katedralen skaka i sina grundvalar, bokstavligt talat.

- Först körde vi lite Ace of Base, men det hjälpte inte. Så var det nån som hade E-Type, och jävlar vad det dånade. Kyrkan smulades sönder. Det är bara fasaden kvar.

- Fyfan vad vi är bra, vrålar den unga damen igen.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 1 kommentarer

Klassiker!
Är det Hiroshima eller Dresden på bilden? Spelar iofs ingen roll - detta är genialt, klass rakt igenom! :-)

Peter Andersson, (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Twingly BlogRank