Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 

Reinfeldt; "Bjästa, Vellinge, Knutby är vår Axis av Ondska"

Publicerad: 2010-03-28

Under lördagskvällen höll president Reinfeldt ett tal till Nationen, i talet nämnde han ett antal för Sverige farliga orter och myntade genom sina uttalande också uttrycket "Axis av Ondska".

President Reinfeldt hade klargjort på fredagen att han skulle göra ett viktigt uttalande på lördagen och därför hade fler medborgare än vanligt bänkat sig framför sin Tv på lördagskvällen. Reinfeldt började talet med att meddela att landet situation är allvarlig;
- Kära svenskar, det råder kristider i Sverige, vi befinner oss i en lågkonjuktur, dessutom befinner sig vårt land i krig i Afghanistan, samtidigt är dock vår nation stark, men inom Sverige finns även obegripliga och hemska skamfläckar.

President Reinfeldt räknade sedan upp de orter han syftade på;
- Bjästa, där karlar är karlar och kvinnor är lösaktiga slynor som alltid vill ha till det, och ingen av invånarna kan någonsin medge när de gjort någonting fel utan istället går de samman och övertygar varandra om att de inte gjort något fel.

- Vellinge, där välbärgade och överviktiga baconätande skåningar vägrar hjälpa barn från krigshärjade regioner, och rädslan för det okända utländska är så stor att Coop i Vellinge fått plocka bort Eldorados TexMex-produkter från sina hyllor.

- Knutby, där folk går till kyrkan och ber så sött, sjunger psalmer tillsammans, dricker kaffe, och sedan går hem och på löpande band knullar sina barnflickor och varandras fruar.

- Detta är våran "Axis av Ondska", dessa orter med sina invånare som envist ska fortsätta med sina bakåtvända idéer utgör de ett allvarligt hot gentemot resten av Sverige. Det är viktigt att de här småaktiva, skenheliga och skvallrande människorna inte förpestar resten av landet, om vi är passiva kan det få katastrofala konsekvenser.

Presidenten gjorde sedan klart att han såg allvarligt på de tre orternas attityd och att han tänker ta i med hårdhanskarna för att deras beteende inte sprider sig.
- Vårt krig mot dessa orter har bara börjat, om du inte är med oss så är du emot oss, vi tar inga fångar och vi kommer förneka dessa ortsbor att sprida deras ideér utanför sina små inavlade samhällen.

- Tack allihopa, må herren välsigna Sverige, avslutade president Reinfeldt sitt tal.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2 DN3 DN4 DN5 SvD SvD2 SvD3 SvD4
Annons
Helfoder för hund och baby