Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
10 2023
 
Poliser i uniform.
Poliser i uniform.

Pyromans bostad brann ner till grunden

Publicerad: 2009-02-02


Den man som länge misstänkts för flera mordbränder runt om i Sverige har äntligen fått smaka på sin egen medicin. Under söndagen eldhärjades mannens bostad i Ystad, strax söder om Göteborg eller nåt.

Mannen har blivit känd som "gryningspyromanen", ett hyffsat ok öknamn som tidningarna gett honom, efter att han misstänkts för bränder som startat i, taa-daaa, gryningen. Vid närmare eftertanke skulle  det varit coolare med "brandmannen" eller nåt annat, men då kan han, konstigt nog bli ihopblandad med profesionella brandmän. Huruvida de män och kvinnor som utför släckningsarbete borde kallas brandmän/-kvinnor är ett mysterium, då de egentligen inte startar bränder, utan släcker sådana (utom i Umeå där de bara låtsassläcker bränder). Kanske de borde heta släckningskonstaplar eller något annat käckt.

Åter till själva storyn. Branden rubriceras som mordbrand, men enligt säkra källor inom polisen, ska inte mannen ha varit i närheten av sin bostad under söndagen. Inte under lördagen ska "gryningspyromanen" ha varit i närheten av Östra industriområdet där han bor. Bor och bor, han är internerad hos polisen i något jävla servicehus, med gratis mat och tvätt. Tydligen lönar det sig att vara uppkäftig och bråkig mot polismän, då han tydligen fått gratisboende för fem månader.

Nu behöver han inte bekymra sig om boendekostnad för sitt ordinarie boende heller, för det tar väl försäkringsbolaget hand om. Skönt att man kan hjälpa till med hans situation med skattepengar och höjd försäkring. Slutet gott, allting gott.Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam