Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
"Vi ville bara ha lite skôj."
"Vi ville bara ha lite skôj."

Polisens svensexa i Göteborg, ett fiasko

Publicerad: 2010-11-11

 

Polisen i Göteborg menar att de egentligen velat överraska en kollega som skulle gifta sig.

- Vi ville bara ha lite skôjj. Överraska han. Fatta att det var vi som blev överraskade när det låg en annan man hos hans blivande fru. Men sen var det ju inte ens hans fru som låg där så vi, alltså jag och grabbarna blev lite tykna enna, här hade man gått upp i ottan för att få sig ett gôtt skratt och så blev det så här. Vi letade på flera adresser men grabben fanns ingenstans. Och vi blev ju tvungna att arrestera de vi väckt så att de inte tjallade. Och så ville vi kolla så att de inte var terrorister. De såg lite terroristiska ut nämligen.

- Men vi har förklarat alltsammans så nu ska det inte vara några problem. De är inte anklagade för någonting. De kan gå härifrån som fria män, kvinnor och barn. Tror att de är precis lika glada och lättade som vi är.

- Ni ska ju ha låst in åtta män i en moské i samband med ”svensexan”. Berätta, hur gick det till?

- Moské? Vi trodde det var en idrottshall, tänkte att när kollegan inte var hemma så var han säkert där och tränade. Vältränad kille serru.

- Och så kom ni dit och såg åtta män som förberedde sig på morgonbönen. Hur reagerade ni då?

- Morgonbön? Värst vad du var insatt. Vi såg några män som låg på mattor på golvet och kurade. Tänkte att de där såg ut som typiska terrorister som övar Duck and Cover, ja du har säkert hört om Malmö-polisens fiffiga insats bland blatteungarna, eller jag menar invandrarbarnen. Duck and Cover, när man skyddar sig mot atombomber och lasermän. Kan ju ha spridit sig till självmordsbombarna också.  Att ducka för sina bomber menar jag.

- Och när insåg ni att de inte var terrorister?

- Det har vi inte insett. Hotet finns fortfarande kvar. Men vi släppte dem ändå.

- Så de är inte alls arga, besvikna eller upprörda för all den skada ni åstadkom när ni stormade lägenheterna och för att ni höll oskyldiga människor instängda i tre timmar i en moské?

- Nej, varför skulle de vara det? Alltså här försöker man vara lite sjysst och umgås med blattarna och så blir de sura. Passar inte galoscherna så kan de dra.

- Men ni bröt er ju faktiskt in. Objudna.

- Du! Vi e poliser och vi gör som vi vill. Fatta det! Vi kan bryta oss in hos dig också om du nu är en sån där palestinakramare. Är du det? Har du leg?

- Det fick ni se innan intervjun, mitt pressleg.

- Du kan gå. Ge dig iväg innan jag griper dig för knarkinnehav eller något annat.Du är jävligt muntorr! Är du påtänd?

Och därmed var Svenskbladets intervju med Göteborgspolisen över för denna gång. 


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: GP Nyheter24 SVT AB AB AB DN GT SvD AB
Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam