Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
4 Oktober 2022
 
Polisen kan nu inte längre anklagas för att vara rasister.
Polisen kan nu inte längre anklagas för att vara rasister.

Polisen ej längre rasister

Publicerad: 2009-10-08

Två uppmärksammade nyheter har under den senaste tiden vänt svenskarnas ögon mot polisen, integriteten hos denna yrkeskår som stolt ska försvara gemene man mot förbrytare och upprätthålla Svea Rikes lag ifrågasätts nu.

Den ena nyheten är ett fall i Göteborg där polisen satt ovanpå en handfängslad 24-årig berusad svensk man tills han avled. Efter 14 månaders utredning kom åklagare Bo Lindgren fram till att han har fler bläckpennor än blyertspennor på sitt skrivbord, är jävligt överbetald samt att polisernas agerande var helt korrekt och de alla är helt skuldfria i mannens död. Efter att media uppmärksammat händelsen och Svenne Banan blivit rädd att det ska hända dem själva har fallet återigen öppnats med en ny åklagare.

Den andra nyheten är en undersökning som visar att det vanligaste brottet bland poliser är kvinnovåld riktat mot deras partner. I kombination visar de båda nyheterna på en oväntad utveckling, polisen kan nu inte längre beskyllas för att vara rasister efter tex händelserna i Rosengård tidigare i år.

Olov-Petri Sundjärv, professor i rättskunskap vid stora Rättskunskapsuniversitetet i Lund kommenterar;
- Tidigare var det bara missbrukare som Osmo Vallo och invandrare som Lajos Régi som polisen spöade, dessa nyheter kan tolkas som ett steg mot större jämlikhet mellan könen och etniska grupper. Nu smashar polisen på även vanliga svenskar och kvinnor.

- Det är positivt att detta jämlikhetsarbete äntligen nått polismyndigheten, samtidigt är det ju förjävlia tråkigt för de medborgare som blir misshandlade blodiga av polisen, tillägger Professor Sundjärv.

När Svenskbladet söker en kommentar från högsta instans, självaste justitieminister Beatrice Ask, får vi ett klart besked om vad som gäller;
- Polisen ska hålla käften och göra sitt jobb, och deras fruar och flickvänner ska också hålla käften eller få spö.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2 DN3 SvD SvD2 SvD3 Exp Exp2 NSD DN4 DN5 SvD4
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 9 kommentarer

Minnestrick
Men det här med att den skånska polisen för sig själv kallade en misstänkt för apajävel behöver inte vara rasistiskt motiverat, utan kan vara ett minnestrick, ungefär som när minneskonstnärer associerar hjärter dam med Britney Spears, spader knekt med lakritstrollet och spader kung med Pippis pappa.

Valdemar Frack, (för 35 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Lite konstigt
Helen, det var vänligt av dig att försöka rädda min lillasyster och dotter Flumsan från villfarelser! :-)

Skumsen, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Lite konstigt
Artikeln är ironisk. Polisens vanligaste brott är inte längre brott med rasistiska motiv utan kvinnomisshandel. Författaren av bloggen tycker egentligen inte alls om den här inställningen hos polisen, utan raljerar lite över att poliser fälls för så avskyvärda brott (rasism och kvinnomisshandel är starka som slår mot svaga).

Helen, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Polisen maskar
Det är helt oacceptabelt att åklagaren lade ned förundersökningen med de uppgifter han hade. Det är alltså inte enbart polisen som kan klandras, vilket media gjort ex. DN, utan åklagare Bo Lindgren. Sedan är polisen väldigt förtjust i att använda svart tuschpenna när de skall ge sitt eget material vidare. De har t.o.m. ett eget verb för det, att "maska".

Karen Juridicum, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Köper INTE Riktigt Detta AntiRazzePåztående
K G Sjödin JämtlandzPoliz dömdez till 4 mån fängelze (straffrabatt 50%) för att han Zlog På Zin Ztadiga - hon var THAILLÄNDZKA Kanzke fick han 50% ZtraffRabatt därför att hon är en Främmande Fågel??

Z-Mannen, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!
Twingly BlogRank