Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
5 2023
 
Polisen kan nu inte längre anklagas för att vara rasister.
Polisen kan nu inte längre anklagas för att vara rasister.

Polisen ej längre rasister

Publicerad: 2009-10-08

Två uppmärksammade nyheter har under den senaste tiden vänt svenskarnas ögon mot polisen, integriteten hos denna yrkeskår som stolt ska försvara gemene man mot förbrytare och upprätthålla Svea Rikes lag ifrågasätts nu.

Den ena nyheten är ett fall i Göteborg där polisen satt ovanpå en handfängslad 24-årig berusad svensk man tills han avled. Efter 14 månaders utredning kom åklagare Bo Lindgren fram till att han har fler bläckpennor än blyertspennor på sitt skrivbord, är jävligt överbetald samt att polisernas agerande var helt korrekt och de alla är helt skuldfria i mannens död. Efter att media uppmärksammat händelsen och Svenne Banan blivit rädd att det ska hända dem själva har fallet återigen öppnats med en ny åklagare.

Den andra nyheten är en undersökning som visar att det vanligaste brottet bland poliser är kvinnovåld riktat mot deras partner. I kombination visar de båda nyheterna på en oväntad utveckling, polisen kan nu inte längre beskyllas för att vara rasister efter tex händelserna i Rosengård tidigare i år.

Olov-Petri Sundjärv, professor i rättskunskap vid stora Rättskunskapsuniversitetet i Lund kommenterar;
- Tidigare var det bara missbrukare som Osmo Vallo och invandrare som Lajos Régi som polisen spöade, dessa nyheter kan tolkas som ett steg mot större jämlikhet mellan könen och etniska grupper. Nu smashar polisen på även vanliga svenskar och kvinnor.

- Det är positivt att detta jämlikhetsarbete äntligen nått polismyndigheten, samtidigt är det ju förjävlia tråkigt för de medborgare som blir misshandlade blodiga av polisen, tillägger Professor Sundjärv.

När Svenskbladet söker en kommentar från högsta instans, självaste justitieminister Beatrice Ask, får vi ett klart besked om vad som gäller;
- Polisen ska hålla käften och göra sitt jobb, och deras fruar och flickvänner ska också hålla käften eller få spö.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2 DN3 SvD SvD2 SvD3 Exp Exp2 NSD DN4 DN5 SvD4
Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!