Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Jarlen Vargagrims stolta flje av brsrkar (ingen av de hr grabbarna har flickvn).
Jarlen Vargagrims stolta flje av brsrkar (ingen av de hr grabbarna har flickvn).

Polis fick ingripa vid lajv

Publicerad: 2009-05-26

Under Kristi Himmelsfärdshelgen utspelade sig ett så kallat lajv i skogarna kring Burträsk i Västerbotten. Evenemanget slutade dock oväntat med att polis fick tillkallas.

Lajvet beskrivs av arrangörerna som ett vikinga-fantasylajv, dock främst ett vikingalajv, men "eftersom det var så många som ville spela orcher och eftersom orcher är så balla" så blev det ett fantasylajv berättar en av arrangörerna Per Nilsson. Handlingen för lajvet gick kort och gott ut på att jarlen Odrim Vargagrim återvände till sina barndomstrakter efter ett 15 år långt vikingatåg till Miklagård och Rusaland.

- Väl hemma i Burträsk finner han att hans barndomsrival Egil Svartkorp har dödat hans föräldrar och tagit över föräldragården, under de premisserna startar lajvet och därefter är det deltagarna som tar vid, berättar Per Nilsson, huvudarrangör.

Precis efter den massiva slutstriden, där arrangörerna smyckat ut en gammal SAAB med målad wellpapp så den såg ut som en drake, visade det sig dock att lajvet inte var riktigt slut, för somliga. Det hade nämligen visat sig att Torbjörn Björnvåffla, en av de vildaste bärsärkarna i Jarl Vargagrims följe (riktigt namn Daniel Svensson) vägrade inse att lajvet var slut.

Torbjörn hade under en tidigare konfrontation under lajvet agerat mycket förvirrat och relativt aggressivt, när följet han ingick i blev överrumplat i ett bakhåll av ett sällskap dvärgorcher (ett par fjortonåringar från Farsta med svart smink i ansiktet), vid detta tillfälle panikslogs Torbjörn, efter att ha slagit en av de stackars orcherna över huvudet med en trädpåk han hittade flydde han sedan till skogs.

När Torbjörns kamrater (riktigt namn Daniel Svensson) försökte förklara för honom att lajvet var slut och att Håkans pappa väntade med bilen så svarade Torbjörn att de alla fått en av orchernas förbannelser över sig och att han skulle bota dem med vatten från självaste Odens kalk, och om han inte kunde bota dem skulle han hugga huvudet av dem. Detta var det sista de hörde från Torbjörn innan han rusade mot dem med ett gummisvärd greppat med båda händerna högt över huvdet.

Polisen har nu påbörjat spaningar i området för att lokalisera Torbjörn, men än så länge har polisens spårhundar inte hittat mer än resterna av ett par lägereldar och benrester från igelkottar som Torbjörn har fångat och tillagat över eldstaden. Ärendet görs inte enklare av att två poliskonstaplar som tror sig ha sett Torbjörn under måndagen blev anfallna och fick stenar kastade mot sig samtidigt som den okända gärningsmannen från skogskanten åkallade "Thors vrede mot sina fiender".

Ansvarigt polisbefäl Eva Grundstig berättar nu att man hoppas kunna lokalisera och gripa Torbjörn Björnvåffla inom ett par dagar;
- Han har en begränsad yta att röra sig på, det är bara en tidsfråga innan vi stöter på honom igen och tjänstebilen kommer hinna ikapp honom om han så rider på självaste Sleipner, Oden är på vår sida.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev