Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Till vnster Johannes, till hger bilden p flickan han sade sig vara och skickade till sina guildkamrater.
Till vnster Johannes, till hger bilden p flickan han sade sig vara och skickade till sina guildkamrater.

Pojke lurade sin World of Warcraft Guild med cybersex

Publicerad: 2009-05-07

En femtonårig pojke i Hägersten utanför Stockholm har under en tre månader lång period poserat som en flicka i sin guild i det populära online-spelet World of Warcraft. När Johannes ansökte till guilden Extreme Survivor sa han att han var tjej och hans odöda priest Zakyntha blev då genast godtagen i guilden. Genom att ett par dagar senare posta en bild på en naken flicka vid en dator spelandes WoW lyckades Johannes lura hela hans guild att han egentligen var en sextonårig flicka vid namn 'Sandra'.

Då World of Warcraft är ett mansdominerat spel, och dessutom ett populärt spel bland finniga killar med sociala problem, fick 'Sandra' snabbt ett stort följe av beundrare som erbjöd sig att hjälpa henne i spelet på alla möjliga olika vis.

Sandra fick alltid hjälp att grinda ihop experience och att samla ihop diverse föremål, dessutom lät många i guilden henne vinna så kallade rolls vid looting, World of Warcraft terminologi för hur man avgör vem som vinner ett visst föremål man funnit.

Johannes låtsades att han bara ägde ett par vanliga hörlurar och saknade headset för att slippa med resten av medlemmarna på guildens Ventriloserver. Dock var han ofta inloggad och lyssnade till de andra guildmedlemmarna när de pratade med honom och med varandra, om han svarade gjorde han det via guildchatten och alltid på ett sånt vis att det framstod som att han var en flicka. Exempel på svar och uttryck han använde sig av var "Lol! du är så sweet!!", "Vänta så ska jag borsta tänderna och byta om till nattlinne ;-)" samt "Gonatt, jag ska lägga mig nu, puzz kram, vi ses imorrn :-@".

Sandra satt också uppe sent och spelade med de andra guildmedlemmarna, ibland spelade hon hela natten tillsammans en av sina beundrare som såg till att hjälpa henne levla och samla föremål.

Det var först när några av Johannes äldre brors kompisar använde hans dator som bluffen uppdagades. För att förstöra Johannes  bluff samt skämma ut honom, tog brodern och hans vänner foton av Johannes inloggade karaktär tillsammans med bilder på Johannes själv, och bilder på Johannes rum och postade i guildens forum tillsammans med Johannes  mobilnummer.

Johannes mobil gick varm under den dagen och han fick flera meddelanden och samtal, även en del WoW-spelare i Johannes skola hörde om bluffen och frågade honom skämtsamt ifall han var Zakyntha. När Johannes kom hem efter skolan och loggade på WoW nästa gång blev han direkt konfronterad av guilden, och när de bad honom bevisa att han var en tjej gick han ur guilden och loggade sedan av spelet.

Guildmedlemmarna i Extreme Survivor är nu både besvikna och äcklade. En medlem vid namnet Heres berättar;
- Fan, jag har spenderat hundratals in-game timmar på att grinda ihop saker till Zakyntha, och alltid när jag hittade något värdefullt som jag inte behövde så postade jag det till henne, och nu visar det sig att det är en kille!

En annan guildmedlem som inte vill berätta sitt namn för oss berättar;
- En sen natt när det bara var jag och Sandra online på Ventrilo bad jag henne skicka fler bilder av sig själv till mig, fast hon hade bara den där bilden hon postade i forumet sa hon.

- Istället började hon berätta för mig i chatten om sin kropp, hennes tungpiercing och hennes små men fasta bröst och jag, ehm... jag ... fan alltså vad äckligt! Är jag bög nu? Jag visste inte att det var en kille, jag kollade på bilden när jag gjorde det, då räknas det inte!

Enligt flera andra guildmedlemmar har Sandra även för dem under sena spelpass beskrivit sin flickaktiga kropp i one on one chats, allt för att kunna få bättre utrustning och hjälp med att levla upp.

Zakyntha har inte setts online sedan hon lämnade guilden, enligt rykten skall hon ha ansökt om transfer till en annan server, Svenskbladet har sökt Johannes för en kommentar men har inte lyckats nå honom då han inte synts till i skolan på åtskilliga dagar heller.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam